Μετά από μια μικρή περίοδο teasαρίσματος η Honda παρουσίασε σήμερα την νέα -τρίτη- γενιά του HR-V, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα τέλη του 2021. Το δημοφιλές SUV θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο αποκλειστικά με υβριδικό σύνολο στην Ευρώπη, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz, που λανσαρίστηκε το 2020.

Το νέο μοντέλο αποτελεί βασικό στοιχείο του Electric Vision πλάνου της Honda, η οποίο έχει ως στόχο από την 1η Ιανουαρίου του 2023 να διαθέτει ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις σε όλα τα mainstream μοντέλα της στην Ευρώπη, επεκτείνοντας έτσι την ηλεκτροκίνητη γκάμα της.

1

Το HR-V φέρει το “διακριτικό” e:HEV (hybrid electric vehicle), και διαθέτει ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV με δύο ηλεκτροκινητήρες, που προσφέρει αποδοτική λειτουργία. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρία δεν έκανε γνωστές περαιτέρω πληροφορίες του κινητήρα που θα φέρει το HR-V e:HEV, αλλά το σύστημα θα ακολουθεί τα πρότυπα του υβριδικού CR-V, πιθανότατα με μικρότερο κινητήρα. Σύμφωνα με την εταιρία έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για αυτό, ώστε να προσφέρει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Σχεδιαστικά, το νέο HR-V διαθέτει τα τολμηρά και κομψά χαρακτηριστικά ενός coupe, σε υπερυψωμένο αμάξωμα, ενώ διαθέτει ριζικά νέα εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος διακρίνουμε τη νέα, τολμηρή μάσκα και τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο σχήμα του αμαξώματος ενσωματώνεται ένα μακρύ καπό και πιο αιχμηρά, κάθετα πλαϊνά τμήματα προς όφελος της ευρυχωρίας εσωτερικού.

2

Το κέντρο του καπό είναι χαμηλό και επίπεδο, ενώ παρατηρώντας το προφίλ η χαμηλή “γραμμή ώμου” ρέει προς τη βάση των κολόνων Α, αποπνέοντας μία αίσθηση στιβαρότητας, όπως αρμόζει σε ένα SUV. Επιπλέον, βλέπουμε τις χειρολαβές των πίσω πορτών να βρίσκονται ψηλά στη κολόνα.

Παρότι compact SUV με επιρροές από την αισθητική ενός coupe, το νέο HR-V διατηρεί και αναβαθμίζει τα πλεονεκτήματα άνεσης και ευρυχωρίας για τα οποία φημίζεται. Έτσι, και το ευρύχωρο εσωτερικό αποπνέει την αίσθηση στιβαρότητας ενός SUV, ενώ -σύμφωνα με την Honda- έχει γίνει χρήση μοντέρνων υφασμάτων και ποιοτικών υλικών.

3

Διαθέτει σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική, που ξεκινά από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων, όπου το κάθε στοιχείο είναι μελετημένο και εργονομικά τοποθετημένο. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του HR-V διαθέτει μια “αιωρούμενη” οθόνη αφής 9″ στο κέντρο του ταμπλό, με το αυτοκίνητο να υποστηρίζει ασύρματο Apple CarPlay. Επιπλέον, διατηρούνται τα φυσικά κουμπιά για το σύστημα κλιματισμού και για τον έλεγχο της έντασης του ήχου.

4

Η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας επιτείνεται με ένα νέο σύστημα διάχυσης του αέρα που καθοδηγεί τη ροή φρέσκου αέρα δίπλα και πάνω από τους επιβάτες, μέσω μοναδικών αεραγωγών σχήματος L στις πάνω γωνίες του ταμπλό.

5

Τέλος, η Honda αναφέρει χάρη στην σωστή ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του ρεζερβουάρ στο κέντρο του αυτοκινήτου, το νέο HR-V διατηρεί το σύστημα Magic Seats στην πίσω σειρά καθισμάτων, που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης (επίπεδη ή όρθια διάταξη), ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης.