Επίσημο: Aston Martin AMR21

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin είναι και επίσημα εδώ, καθώς η βρετανική ομάδα μόλις παρουσίασε το πρώτο της μονοθέσιο μετά από απουσία 61 χρόνων από τον κόσμο της Formula 1. Το όνομα αυτού, AMR21 και μαζί με αυτό επιστρέφει στο grid το χαρακτηριστικό πράσινο British Racing Green χρώμα της Aston Martin.

O τεχνικός διευθυντής της ομάδας Andrew Green ανέφερε ότι σχεδόν το 50% του DNA του μονοθέσιου του 2020 της Racing Point έχει μεταφερθεί στο φετινό μονοθέσιο, με την εξέλιξη του τελευταίου να έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2020.

Η Aston Martin έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στους αγώνες αντοχής τα τελευταία χρόνια, με πολλές νίκες στις κατηγορίες της στις 24 ώρες του Le Mans, αλλά η νέα διοίκηση κατανοεί τη δύναμη της Formula 1, όταν πρόκειται για την αναγνωρισιμότητα του ονόματος της.

Η εμπλοκή της βρετανικής εταιρίας στην Formula 1 ξεκίνησε το 2017 μέσω της χορηγίας στη Red Bull Racing, αλλά πλέον αυτή η σχέση ολοκληρώθηκε και η Aston Martin εντάσσεται στην ελίτ της F1, ως κατασκευαστής.

Το μονοθέσιο της Aston Martin φέρει το power unit της Mercedes-AMG, και μαζί με το νέο μονοθέσιο, η ομάδα μας παρουσίασε το livery του 2021, με μια ροζ γραμμή να διατρέχει το μονοθέσιο εξαιτίας του μακροχρόνιου συνεργάτη της ομάδας, BWT.

Τέλος, η ομάδα παρουσίασε το οδηγικό της δίδυμο, το οποίο είναι νέο κατά το ήμισυ, με την AMR21 να οδηγούν ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Sebastian Vettel και ο Lance Stroll. Η ομάδα θα κάνει αύριο το shakedown του μονοθέσιου στην πίστα του Silverstone.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...