Elon Musk: Το Tesla Roadster SpaceX θα κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,1 δευτερόλεπτα

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk μέσω Twitter έκανε γνωστό πως με το SpaceX πακέτο το νέο Tesla Roadster, θα μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,1 δευτερόλεπτα! Το Tesla Roadster SpaceX θα διαθέτει προωθητήρες αέρα, με τον κύριο να βρίσκεται πίσω από την πινακίδα κυκλοφορίας και όταν χρησιμοποιείται, η πινακίδα “θα πέφτει”.

Οι προωθητήρες θα συνδέονται με μια δεξαμενή πεπιεσμένου αέρα υψηλής πίεσης, περίπου 10.000 PSI (690 bar), που θα χρησιμοποιείται προκειμένου να επιταχύνει το μοντέλο. Η δεξαμενή αυτή θα βρίσκεται στη θέση των πίσω καθισμάτων, με τον Musk να λέει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σαν και αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες του James Bond.

Επίσης σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Musk είχε πει πως επιθυμία του είναι να κάνει το Roadster να αιωρείται ένα μέτρο από το έδαφος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε:

Θέλω το Roadster να αιωρείται και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο πώς να το κάνουμε χωρίς, ξέρεις, να σκοτώσουμε κόσμο. Σκέφτηκα, ίσως να μπορούσαμε να το κάνουμε να αιωρείται περίπου ένα μέτρο από το έδαφος ή κάτι τέτοιο. Αν πέσει θα θα προκληθούν ζημιές στις αναρτήσεις του, αλλά οι επιβάτες του δεν θα πεθάνουν.

Ο Musk συμπλήρωσε πως το Roadster θα μπορείτε να ταξιδεύει “αρκετά γρήγορα” ενώ βρίσκεται στον αέρα, ενώ είπε πως ελπίζει η παραγωγή του Roadster να ξεκινήσει κάποια στιγμή το 2022.

Διάβασε επίσης

Elon Musk: Το νέο Tesla Roadster θα είναι το καλύτερο αυτοκίνητο σε κάθε τομέα

Το Roadster θα τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα και δύο στον πίσω, που παράγουν 10.000 Nm ροπής, επιτρέποντας του να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, το 400αρι σε 8,8 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 402+ χλμ/ώρα, με την μπαταρία των 200 kWh να προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.

H Tesla δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες του μοντέλου, αλλά οι αναφορές το θέλουν να αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα. Η αρχική τιμή του Roadster θα ξεκινά από τις 200.000 δολάρια.

Διάβασε ακόμη

Koenigsegg: Η Tesla μας ντρόπιασε με το νέο Roadster

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...