Η Cupra παρουσίασε τη νέα έκδοση του Tavascan Extreme-E Concept με το οποίο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Extreme E. Το ηλεκτρικό αγωνιστικό μας δείχνει το πως θα μοιάζει το Tavascan παραγωγής, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ισπανικής εταιρίας που θα βγει στην αγορά το 2024.

Το Cupra Tavascan Extreme E Concept χαρακτηρίζεται από μία εντελώς νέα εξωτερική σχεδίαση καθώς και από μία ολιστική προσέγγιση στη χρήση φυσικών υλικών, καθιστώντας το πιο βιώσιμο και ακόμη πιο εύκολα επισκευάσιμο και προσαρμόσιμο.

Ο Head of Technical Development της Cupra Racing, Xavi Serra δήλωσε μεταξύ άλλων:

Το Cupra Tavascan Extreme E Concept είναι η εξέλιξη του ηλεκτρικού off-road αγωνιστικού μας αυτοκινήτου με ακόμη περισσότερο Cupra DNA και σχεδίαση που υποδηλώνει τη μελλοντική σχεδιαστική γραμμή της μάρκας. Παράλληλα παρέχει και μεγάλη τεχνική πρόοδο

Το Cupra Tavascan Extreme E Concept χρησιμοποιεί ίνες λιναριού σε όλο το αμάξωμα καθιστώντας το βιώσιμο καθώς και στοιχεία 3D εκτύπωσης που μπορούν να αναδημιουργηθούν γρήγορα ώστε να παραμείνει το αγωνιστικό αυτοκίνητο στον αγώνα.

Η κατασκευή μεγάλου μέρους του αμαξώματος από ίνες λιναριού σημαίνει ότι τα φύλλα ανθρακονήματος αντικαθίστανται, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χωρίς παράλληλα να υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, μελλοντικά, θα μπορούσε να προσαρμοστεί και στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Το αγωνιστικό είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 54 kWh και μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα.