WRC: Υπέγραψε στη Ford ο Craig Breen για το 2022

Σχετικά άρθρα

H M-Sport Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Craig Breen -μαζί με τον συνοδηγό του, Paul Nagle- θα ηγηθούν της προσπάθειας της ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally (WRC) για το 2022 και το 2023. Το πλήρωμα από την Ιρλανδία θα συμμετάσχει με πλήρες πρόγραμμα στο WRC, στο τιμόνι του ολοκαίνουργιου Ford Puma Hybrid Rally1.

Έχοντας δοκιμάσει το νέο αγωνιστικό στο χώμα πριν μερικές εβδομάδες, ο Breen έμεινε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος από την πρόσφατη δημιουργία της ομάδας -και τώρα επικεντρώνεται στην απόδοσή του αλλά και στα αποτελέσματα που τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα γνωρίζουν ότι είναι εφικτά.

Όπως γνωρίζεις, το 2022 φέρνει μαζί του σημαντικές αλλαγές στο WRC, με το πλαίσιο από χωροδικτύωμα να συνδυάζεται τόσο με υβριδικές μονάδες κίνησης που θα παρέχουν μέσω ηλεκτροκινητήρα επιπλέον ισχύ περίπου 136 ίππων στις ειδικές διαδρομές, όσο και με τη χρήση 100% βιώσιμου καυσίμου.

Η καριέρα του Craig Breen ως επίσημος οδηγός της M-Sport Ford ξεκινά άμεσα, καθώς μέσα στο μήνα που διανύουμε ο Ιρλανδός θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του νέου “όπλου” του, προκειμένου να δοκιμάσει το υβριδικό σύστημα του Puma Hybrid Rally1 σε μια ποικιλία επιφανειών στην Ισπανία, μόλις 100 ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2022 με το Ράλι Μόντε Κάρλο.

Ο Malcolm Wilson, διευθύνων σύμβουλος της M-Sport δήλωσε:

Γνωρίζω και παρακολουθώ την πρόοδο του Craig εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Ο πατέρας του ήταν πελάτης της M-Sport και έχω παρακολουθήσει τον Craig να εξελίσσεται με διάφορα αυτοκίνητα της M-Sport. Οι εμφανίσεις του αυτή τη σεζόν δεν πέρασαν απαρατήρητες, με σταθερά αποτελέσματα, παρά την περιορισμένη του εμπλοκή στο WRC.

Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πριν από αρκετούς μήνες και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ τώρα να ανακοινώσω επίσημα ότι θα ηγηθεί της ομάδας μας για τις επόμενες δύο σεζόν. Έχουμε ένα φανταστικό αυτοκίνητο, το Puma, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Craig και το Puma θα φέρουν επιτυχίες στην ομάδα τις επόμενες σεζόν. Γνωρίζω επίσης πόσο σημαντικά είναι τα ράλι για τους Ιρλανδούς που υποστήριζαν πάντα την M-Sport.

Από την πλευρά του, ο Craig Breen, είπε:

Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετέχω στην M-Sport Ford World Rally Team με τον Paul στο πλευρό μου. Είχαμε ένα μακρύ δρόμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με πολλές ανατροπές, αλλά τώρα μας δόθηκε ένα χρυσό εισιτήριο να οδηγήσουμε για την πιο διάσημη μάρκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να παλέψουμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Η Ford ήταν πάντα πολύ κοντά στην καρδιά μου καθώς η καριέρα μου ξεκίνησε με το Ford Fiesta R2 κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, πριν κερδίσω τον τίτλο στο S2000 World Rally Championship με Ford Fiesta S2000. Λατρεύω τα ράλι, κάθε πτυχή του αθλήματος, αλλά κυρίως την ιστορία. Το να προσθέσω το όνομά μου στη λίστα των οδηγών που έχουν οδηγήσει για τη Ford είναι λίγο σουρεαλιστικό… οδηγοί όπως οι Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae και Carlos Sainz. Το να έχω το όνομά μου χαραγμένο στα βιβλία της ιστορίας δίπλα στους σπουδαίους αυτούς οδηγούς αποτελεί ένα τεράστιο προνόμιο.

Όντας ένας πολύ περήφανος Ιρλανδός, το να οδηγώ για τη Ford είναι κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο για μένα, καθώς ο πατέρας του Henry Ford γεννήθηκε στην Ιρλανδία πριν μεταναστεύσει στην Αμερική. Η αγάπη και το πάθος για την Ford στην Ιρλανδία είναι ακόμα τεράστια μέχρι και σήμερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ford κατοχύρωσε το όνομα RS200

Η Ford υπέβαλε αίτηση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κατοχυρώσει το όνομα RS200, αναζωπυρώνοντας τις φήμες για ένα νέο σπορ...

Η απόκτηση του Ford Puma έγινε πιο εύκολη και προσιτή από ποτέ

Η Ford ανακοίνωσε το νέο καινοτόμο πρόγραμμα της, με την ονομασία Ford Value, το οποίο έρχεται να αναδείξει την ευκολία και τα οφέλη που...

Η Ford θα δώσει 365 εκατ. δολάρια για την αποφυγή επιβολής τελωνειακών κυρώσεων στις ΗΠΑ

Η Ford συμφώνησε σε έναν από τους μεγαλύτερους διακανονισμούς τελωνειακών κυρώσεων στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ, συμφωνώντας να πληρώσει 365 εκατομμύρια δολάρια σε μία...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...
Autoblog.gr