Η Prodrive ανέπτυξε βιοκαύσιμο για αγωνιστική χρήση

Σχετικά άρθρα

Η Prodrive θα είναι μία από τις πρώτες μεγάλες ομάδες στον κόσμο που θα αγωνιστεί με μια νέα γενιά προηγμένων βιώσιμων καυσίμων σε πρωτάθλημα της FIA, όταν θα συμμετάσχει αργότερα φέτος στο World Cup for Cross Country Rallies.

Ακολούθως, η ομάδα της Prodrive, Bahrain Raid Xtreme (BRX), θα χρησιμοποιήσει αυτό το καύσιμο στο Rally Dakar του 2022, με σκοπό να αποδείξει ότι τα βιώσιμα καύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως άμεσος αντικαταστάτης των ορυκτών καυσίμων και σε τυποποιημένα οχήματα παραγωγής.

Η Prodrive εργάστηκε στην ανάπτυξη του βιώσιμου καυσίμου τους τελευταίους οκτώ μήνες, σε συνεργασία με την βρετανική Coryton Advanced Fuels. Το όνομα που έδωσαν οι δύο εταιρίες στο καύσιμο είναι το Prodrive ECOpower, και αυτό αναπτύχθηκε ειδικά για να επιδείξει τα περιβαλλοντικά οφέλη της τελευταίας τεχνολογίας βιώσιμων καυσίμων.

Τα κύρια συστατικά του είναι βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς, που παρασκευάζονται από γεωργικά απόβλητα και καύσιμα που δημιουργούνται με τη δέσμευση άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Ως αποτέλεσμα, το καύσιμο μειώνει κατά 80% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο καύσιμο της βενζίνης.

Το καύσιμο ECOpower αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις της Prodrive, στο Banbury του Ηνωμένου Βασιλείου, και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο αγωνιστικό του Dakar, Hunter T1+ της ομάδας BRX, χωρίς την παραμικρή τροποποίηση στον κινητήρα του. Παρότι, το βιοκαύσιμο της Prodrive αναπτύχθηκε για αγωνιστική χρήση, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άμεσος αντικαταστάτης της αμόλυβδης βενζίνης σε σχεδόν οποιοδήποτε όχημα, με την βρετανική εταιρία να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα σχεδόν πανομοιότυπο καύσιμο σε ορισμένα από τα αυτοκίνητά της για να αποδείξει την τεχνολογία του.

Ο πρόεδρος της Prodrive, David Richards, δήλωσε σχετικά:

Είμαι μεγάλος υποστηρικτής της ιδέας πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη και την προώθηση νέων τεχνολογιών που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Καλύπτοντας χιλιάδες χιλιόμετρα στις πιο δύσκολες περιοχές, το Dakar και τα FIA World Cup Cross Country Rallies αποτελούν το τέλειο περιβάλλον για την παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της επόμενης γενιάς βιώσιμων καυσίμων και την απόδειξη ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οχήματα για τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, ενώ παράλληλα προσφέρουν τις ίδιες επιδόσεις και αυτονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coryton, Andrew Willson, δήλωσε με τη σειρά του:

Για να υποστηρίξουμε περαιτέρω τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας, λανσάραμε πρόσφατα το Sustain, τη νέα μας πρόταση βιώσιμων καυσίμων. Γνωρίζαμε ότι η συνεργασία με την Prodrive θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας σε μερικά από τα πιο απαιτητικά αγωνιστικά περιβάλλοντα του κόσμου, σε συνεργασία με μερικούς από τους καλύτερους μηχανικούς στην βιομηχανία του κλάδου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr