Η Mitsubishi teasάρει το νέο ASX για την Ευρώπη, χωρίς diesel κινητήρα αλλά με plug-in υβριδικό 160 ίππων

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Ιανουάριο η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi παρουσίασε το πλάνο της για την ηλεκτρική της μετάβαση, επενδύοντας περισσότερα από 23 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία, έτσι ώστε έως το 2030, οι τρεις εταιρίες να αναπτύξουν από κοινού και να βγάλουν στην αγορά 35 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με την γαλλοιαπωνική συμμαχία να θέλει να καταστεί ουδέτερη από άνθρακα έως το 2050.

Πριν τη μετάβαση σε στόλους αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, οι εταιρίες θα στηρίξουν τα plug-in υβριδικά σύνολα, με την Mitsubishi να έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων στην Ευρώπη. Το ένα εξ’αυτών θα είναι το νέο Colt και το δεύτερο θα είναι το νέο ASX. Το δεύτερο θα βασίζεται στο Renault Captur, κάτι που σημαίνει πως οι διαστάσεις της νέας γενιάς του ιαπωνικού μοντέλου θα είναι μικρότερες από αυτές της προηγούμενης, με την παραγωγή του γίνεται από τη γαλλική εταιρία στο εργοστάσιο του Valladolid στην Ισπανία.

Σήμερα, η ιαπωνική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία αυτού, ενώ παράλληλα έκανε γνωστά μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του SUV μοντέλου. Σχεδιαστικά θα ακολουθεί τη φιλοσοφία των Eclipse Cross και Outlander, υιοθετώντας τη σχεδιαστική γλώσσα Dynamic Shield. Μηχανικά, αντικατοπτρίζοντας την στρατηγική της Renault, η Mitsubishi δεν θα έχει στη γκάμα του ASX κινητήρα πετρελαίου.

Στη βάση της γκάμας του νέου ASX θα υπάρχει ο 1.000άρης υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας TCe 90, απόδοσης 9 ίππων, που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Θα ακολουθεί ο TCe 140, ήτοι ο 1,3-λίτρων τετρακύλινδρος κινητήρας με 140 ίππους εάν προτιμάς το χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο ή 160 ίππους, όταν ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων.

Τέλος, ανάμεσα στη γκάμα των κινητήρων του θα συναντάμε και ένα υβριδικό (HEV) και ένα plug-in υβριδικό (PHEV) σύνολο. To πρώτο θα συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 1,3 kWh, με την συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται σε 145 άλογα.

Για το δεύτερο η απόδοση του συνόλου θα αγγίζει του 160 ίππους. Ο προαναφερθέν κινητήρα 1,6-λίτρων θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, και μια μπαταρία χωρητικότητας 10,5 kWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...

Την Δευτέρα 29 Απριλίου η παρουσίαση των ανανεωμένων Cupra Formentor και Leon

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon θα παρουσιάσει Cupra την Δευτέρα 29 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της...