Οι συνδρομές θα αλλάξουν την έννοια της ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου, με την BMW να προσφέρει ήδη, αρχικά στην αγορά της Νοτίου Κορέας, την δυνατότητα οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της να πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος για να έχουν θερμαινόμενα καθίσματα.

Συγκεκριμένα το μηνιαίο τέλος ανέρχεται σε 24.000 γουόν (18,15 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες). Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να αγοράσει την συνδρομή για τα θερμαινόμενα καθίσματα για 1 χρόνο έναντι 176 ευρώ, ή για τρία χρόνια για 283 ευρώ. Η αγορά του συγκεκριμένου εξοπλισμού για πάντα ανέρχεται στα 406 ευρώ.

1

Οι αναβαθμίσεις αυτές προσφέρονται στα αυτοκίνητα που υποστηρίζουν over-the-air αναβαθμίσεις και εκτός από θερμαινόμενα καθίσματα, προσφέρονται και άλλα, όπως θερμαινόμενο τιμόνι για 10 ευρώ τον μήνα ή 92 ευρώ ετησίως ή για 161 ευρώ για 3 χρόνια ή 222 ευρώ για αγορά. Επίσης προσφέρεται το High Beam Assist (8 ευρώ το μήνα, 84 ευρώ τον χρόνο, 122 ευρώ για τρία χρόνια, 183 ευρώ αγορά), το Drive Recorder (dashcam) και ένα σύστημα ψεύτικων ήχων κινητήρα για αγορά έναντι 138 ευρώ.

Η BMW δεν είναι η μόνη εταιρία που προσφέρει αναβαθμίσεις μέσω συνδρομών. Η Stellantis πιστεύει πως οι συνδρομές θα της αποφέρουν κέρδη 20 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2030, με την VW να πιστεύει και αυτή το ίδιο, λέγοντας πως θα χρεώνει την αυτόνομη τεχνολογία ανά ώρα χρήσης, με κόστος 7 ευρώ/ώρα.

2Διάβασε ακόμη

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών δεν επιθυμεί μηνιαία συνδρομή για επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού

Αρκετοί θα είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να ξεκλειδώσουν τις αναβαθμίσεις αυτές χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν την εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανία και τα forums ανά τον κόσμο θα γεμίσουν με αντίστοιχες οδηγίες για το πως θα μπορεί κάποιος χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο ή ένα laptop, να προσθέσει τις λειτουργίες αυτές στο αυτοκίνητό του δωρεάν.