Mahindra: Ετοιμάζει 5 ηλεκτρικά SUV που θα φέρουν τμήματα της πλατφόρμας της VW

Σχετικά άρθρα

Η Mahindra ανακοίνωσε τις προθέσεις της να περάσει στη παραγωγή πέντε ηλεκτρικά SUV που θα βασίζονται στη νέα της πλατφόρμα που ονομάζεται Inglo, με την πλατφόρμα να χρησιμοποιεί στοιχεία της πλατφόρμας MEB του VW Group.

Τα SUV θα εξοπλίζονται με μπαταρίες από 60 έως 80 kWh, υποστηρίζοντας ταχυφόρτιση έως και 170 kW έτσι ώστε με 30 λεπτά φόρτισης να γεμίζει το 80% της μπαταρίας.

Τα SUV θα πωλούνται με τα ονόματα XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 και BE.09, θα φέρουν είτε έναν κινητήρα, είτε δύο, με την απόδοση των εκδόσεων με τον έναν κινητήρα να κυμαίνεται από 230 έως 286 άλογα, με τις εκδόσεις με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να παράγουν από 340 έως 394 άλογα.

Το πρώτο από τα πέντε ηλεκτρικά SUV της Mahindra θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2024 στην Ινδία, με τα υπόλοιπα τέσσερα να ακολουθούν και να παρουσιάζονται έως το 2026. Σε βάθος χρόνου, η ινδική εταιρεία προβλέπεται να κατασκευάσει περισσότερα από 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα που θα χρησιμοποιούν εξαρτήματα του γερμανικού ομίλου.

Η αγορά της Ινδίας είναι η πέμπτη μεγαλύτερη παγκοσμίως (με 3 εκατ. πωλήσεις ετησίως), πίσω από τις Κίνα, ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι ετήσιες πωλήσεις θα φθάσουν τα 5 εκατ. μονάδες έως το 2030.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...