Η Mitsubishi teasάρει το νέο Colt, δηλαδή ένα rebadged Clio

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα ολόκληρο χρόνο η Mitsubishi έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς του Colt, με την ιαπωνική εταιρία να δίνει σήμερα μια νέα, λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου που θα γίνουν στις 8 Ιουνίου.

Η νέα γενιά του Colt θα κυκλοφορήσει εντός του έτους, με το μοντέλο να βασίζεται στην CMF-B πλατφόρμα των Renault Clio, Nissan Micra, Dacia Sandero, Renault Captur και Nissan Juke.

Κρίνοντας από τις δύο teaser φωτογραφίες, η ιαπωνική εταιρία θα ακολουθήσει το παράδειγμα του νέου ASX, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Renault Captur με τα σήματα της Mitsubishi.

Έτσι, και το νέο Colt θα είναι ένα πεντάπορτο supermini μοντέλο, που θα φέρει ένα υβριδικό σύνολο, το ίδιο που διαθέτει το Clio E-Tech Hybrid. Αυτί συνδυάζει τον 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα, απόδοσης 94 ίππων και 148 Nm ροπής, με έναν ηλεκτροκινητήρα 36 kW (49 ίππων) και 205 Nm ροπής. Το σύνολο αποδίδει 140 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 9,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα.

H Renault θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του νέου Colt, η συναρμολόγηση του οποίου θα γίνεται στο εργοστάσιό της γαλλικής εταιρίας στην Προύσα της Τουρκίας, εκεί όπου παράγεται και το Clio πέμπτης γενιάς. Τόσο το νέο Colt, όσο και το νέο ASX, θα πωλούνται στην Ευρώπη, με το δεύτερο να κυκλοφορεί στις αρχές του 2023, ενώ το πρώτο θα έρθει το φθινόπωρο του ίδιου έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...