Θυμάσαι την custom Zonda HH, μια ακόμη συλλεκτική έκδοση Pagani; Έμαθα ποιός θα ναι ο τυχερός ιδιοκτήτης και έτρεξα αμέσως να στο πώ. Άκου λοιπόν πως έχει το πράγμα: o Αμερικάνος επιχειρηματία –και ευτυχής ιδιοκτήτης της HH– που δήλωσε ότι αν δεν μπορέσει να το εισάγει στις ΗΠΑ θα το κρατήσει στην Ελβετία και θα το χαίρεται όταν κάνει τα ταξίδια του στην Ευρώπη, δεν είναι άλλος από τον David Heinemeier Hansson. Και αν δεν κατάλαβες με τη πρώτη ποιός είναι, να σου πώ ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από την Ruby on Rails, ένας 30χρονος guru της βιομηχανίας του software και μέτοχος της 37signals. Ο David μοιράζει το χρόνο του κάπου μεταξύ Chicago και Ιταλίας, όπου διατηρεί το ησυχαστήριο του.

Αρκετά όμως με τον κάτοχο, ας πούμε και για το αυτοκίνητο. Εξωτερικά θα θυμίζει πολύ την Zonda F Roadster και θα είναι βαμμένο σε “Monterey blue”. Το βάρος του θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα χάρη στην εκτενή χρήση carbon στο bodykit, στην εξάτμιση τιτανίου και στα carbon κεραμικά φρένα, κάνοντας το να ζυγίζει 1.210 κιλά, 30% ελαφρύτερο από την “απλή” Zonda. Μηχανικά δεν αναμένονται διαφορές και έτσι η Zonda HH θα εφοδιάζεται με τον V12 κινητήρα 6.0 λίτρων που θα αποδίδει 680 άλογα με την κίνηση να μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου αφού ο ιδιοκτήτης του είναι λάτρης της παλιάς σχολής αφού προτιμά τον λεβιέ ταχυτήτων από τα paddles στο τιμόνι.

Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι που μου λεγαν όταν ήμουν μικρός: “φάε παιδάκι μου όλο σου το φαγητό να μεγαλώσεις να γίνεις software developer” αλλά εγώ τίποτα… εκεί έπαιζα με αυτοκινητάκια…


[Πηγή: ZondaHH | via: secretentourage]