Η Volkswagen είναι γνωστό ότι θέλει να αναβιώσει το Microbus. Μετά την παρουσίαση του Bulli Concept στη Γενεύη οι φήμες φούντωσαν και αυτές ήρθε να τις επιβεβαιώσει ο διευθυντής R&D της VW, Ulrich Hackenberg σε σε συνέντευξη του στο Autocar. Εκεί επιβεβαίωσε ότι ένα νέο 6-θέσιο MPV θα κατασκευαστεί πάνω στην νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα MDS (modular design system).

Η ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα του ομίλου, με το πρώτο που θα την χρησιμοποιεί θα είναι το νέο Audi A3 καθώς και το επόμενο Golf. Το αυτοκίνητο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και θα πωλείται και στην Αμερική ως αντίπαλος του Scion xB. Μηχανικά θα περιμένουμε τους ίδιους TSI και TDI κινητήρες που φοράνε τα Golf και Polo.

Να θυμίσω ότι το Bulli Concept έχει μήκος 3.99 μέτρα, πλάτος 1.75 μέτρα, ύψος 1.70 μέτρα και μεταξόνιο 2.62 μέτρα (4cm μικρότερο από το Golf). Μηχανικά εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW (115 ίππων) με 260 Nm ροπής που τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 40 kW. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 11.5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 140 χλμ/ώρα.

[Πηγή: Autocar]