Η Nissan είχε παρουσιάσει το Murano CrossCabriolet τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση της Νέας Υόρκης και η παραγωγή του είχε προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2011. Ο καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου, φαίνεται ότι έχουνε επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή του.

Το Inside Line αναφέρει ότι η Nissan έχει κατασκευάσει μόλις 40 με 50 αυτοκίνητα, ελάχιστα αν σκεφτείς ότι πρόκειται για το ντεμπούτο του αυτοκινήτου, με τους Ιάπωνες να είχε επενδύσει πολλά στο αυτοκίνητο αυτό, αφού ευελπιστούσε ότι θα πουλούσαν αρκετά από αυτά μέσα στο καλοκαίρι.

Να θυμίσω ότι το Nissan Murano CrossCabriolet είναι το πρώτο cabrio πολυτελές SUV του κόσμου. Διαθέτει μόνο 2 πόρτες ενώ κάτω από το καπό του βρίσκεται ο V6 3.5 λίτρων απόδοσης 265 ίππων με 34 κιλά ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Xtronic τεχνολογίας CVT.

Η μαλακή υφασμάτινη οροφή ανοιγοκλείνει με ένα υδραυλικό σύστημα ενώ το πίσω μέρος του θυμίζει πολύ 370Z. Η Nissan πιστεύει ότι το CrossCabriolet παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός ανοικτού αυτοκινήτου χωρίς να χάνει τα πλεονεκτήματα του SUV όπως είναι οι μεγάλοι άνετοι χώροι. Η τιμή του; $47.190 στην Αμερική.


[Πηγή: Inside Line]