Νέες λεπτομέρειες για τον V8 κινητήρα που ετοιμάζει η Lotus

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε μέσω του CEO της Lotus, ότι η εταιρία του ετοιμάζει έναν νέο V8 κινητήρα. Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο κινητήρας αυτός θα είναι χωριτικότητας 4.8-λίτρων και θα αναπτυχθεί από την ίδια την Lotus στις εγκαταστάσεις της στο Norfolk της Αγγλίας. Ο κινητήρας θα είναι αρκετά ελαφρύς, μόλις 170 κιλά – 80 λιγότερα από τον τωρινό V8 5.0-λίτρων που φοράνε τα Lotus προερχόμενο από την Lexus IS-F.

Θα αποδίδει γύρω στα 580 άλογα στις 9.000 σ.α.λ ενώ θα υπάρχει και R έκδοση η οποία θα αποδίδει γύρω στα 630 άλογα.

Ο κινητήρας θα τοποθετηθεί στη νέα Esprit που αναμένεται το 2013 και θα τεθεί απέναντι από τις Ferrari 458 Italia και McLaren MP4-12C. Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στα Elite, Eterne ενώ σε ότι αφορά την παραγωγή της Elan, τα πράγματα φαίνεται να έχουνε παγώσει, αφού η παραγωγή της δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2016.

Ο κινητήρας αυτός θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την ανάπτυξη ενός νέου 4-κύλιδρου μοτέρ που θα τοποθετηθεί στην επόμενη Elise καθώς και για την δημιουργία ενός νέου V6.

Τέλος σε ότι αφορά το City Car concept που παρουσιάστηκε πέρυσι και αυτό στο Παρίσι, η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2014.

[Πηγή: Autoexpress]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...