Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε μέσω του CEO της Lotus, ότι η εταιρία του ετοιμάζει έναν νέο V8 κινητήρα. Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο κινητήρας αυτός θα είναι χωριτικότητας 4.8-λίτρων και θα αναπτυχθεί από την ίδια την Lotus στις εγκαταστάσεις της στο Norfolk της Αγγλίας. Ο κινητήρας θα είναι αρκετά ελαφρύς, μόλις 170 κιλά – 80 λιγότερα από τον τωρινό V8 5.0-λίτρων που φοράνε τα Lotus προερχόμενο από την Lexus IS-F.

Θα αποδίδει γύρω στα 580 άλογα στις 9.000 σ.α.λ ενώ θα υπάρχει και R έκδοση η οποία θα αποδίδει γύρω στα 630 άλογα.

Ο κινητήρας θα τοποθετηθεί στη νέα Esprit που αναμένεται το 2013 και θα τεθεί απέναντι από τις Ferrari 458 Italia και McLaren MP4-12C. Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στα Elite, Eterne ενώ σε ότι αφορά την παραγωγή της Elan, τα πράγματα φαίνεται να έχουνε παγώσει, αφού η παραγωγή της δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2016.

Ο κινητήρας αυτός θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την ανάπτυξη ενός νέου 4-κύλιδρου μοτέρ που θα τοποθετηθεί στην επόμενη Elise καθώς και για την δημιουργία ενός νέου V6.

Τέλος σε ότι αφορά το City Car concept που παρουσιάστηκε πέρυσι και αυτό στο Παρίσι, η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2014.

[Πηγή: Autoexpress]

 • Γιάννης

  OFFTOPIC !!ATTENTION!! OFFTOPIC

  Ρε ΑΒ τι θα γίνει θα ξανακάνεις κάνα test drive; Περιμένουμε πως και πως… Αν δεν έχεις χρόνο το κάνω εγώ για σένα δεν υπάρχει πρόβλημα… χαχα πέρα από την πλάκα δεν μας παρουσιάζεις αν μπορείς βέβαια τη νέα SLK;;

  • :D μας κάλεσαν να πάμε για το Q3 και το Ampera. για SLK δεν έχω κάτι, αλλά μπορώ να πάω κάπου και να πάρω ένα :P τώρα μέσα στο καλοκαίρι που θα έχω περισσότερο χρόνο θα κάνουμε μερικά test drive :D

 • gazokiller

  η lotus δεν ήταν που έψαχνε για αγοραστή;;τώρα εξελισσουν V8?

  • τι να πεις! μπορεί να βρέθηκε και να μην μας το λένε