Η Ferrari εγκαταλείπει την εξέλιξη της F2012, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Adrian Newey [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Μπορεί στην παρουσίασή της, η F2012 να έδειχνε εντυπωσιακή, αλλά το ιταλικό μονοθέσιο ποτέ δεν μπόρεσε να δείξει ανταγωνιστικό μέσα στην πίστα. Από τις δοκιμές, η Ferrari αντιμετώπιζε προβλήματα, τα οποία προσπαθούσε να λύσει με διάφορους τρόπους, όπως έχουμε αναλύσει. Ωστόσο, παρά τη νίκη στη Μαλαισία, το αυτοκίνητο έχει προβλήματα στην παραγωγή κάθετης δύναμης και την τελική ταχύτητα, τα οποία -σε καμία περίπτωση- δεν έχουν λυθεί, παρά τη νίκη του Alonso.

Έχουμε διαβάσει ότι υπάρχουν φήμες για “νέο” μονοθέσιο στο Μπαχρέιν ή τη Βαρκελώνη, με νέο σασί, διάταξη στις εξατμίσεις, αλλά και push-rod εμπρός ανάρτηση, μα τίποτα απ’ αυτά δε θα γίνει, όπως έχει διαψεύσει η ίδια η Ferrari. Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που δε θα υλοποιηθούν οι αναβαθμίσεις αυτές: η ιταλική ομάδα, βλέποντας ότι οι άλλες ομάδες έχουν ξεφύγει σε απόδοση, αποφάσισε να εγκαταλείψει σχεδόν 100% την εξέλιξη της F2012, ώστε να ρίξει σχεδόν όλο το βάρος στο μονοθέσιο του 2013, στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχουν καινοτομίες που δεν έχει γνωρίζει ξανά το άθλημα, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος, για να μπορέσουν να δίνουν την απόδοση που πρέπει, καθώς και να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Τα καλά νέα για τη Ferrari είναι ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Adrian Newey, και μάλιστα προχωρημένες. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Newey δήλωνε λυπημένος που δεν μπορούσε να γίνει αρχισχεδιαστής της Ferrari, διότι η οικογένειά του είναι στη Βρετανία. Μεταξύ μας, δεν είναι και τόσο σοβαρός λόγος, ειδικά όταν, σύμφωνα με φήμες, η ομάδα του Maranello τού προσφέρει πάνω από €15.000.000 για κάθε χρόνο! Επίσης, -τραβηγμένες- φήμες θέλουν τον Newey να έχει ετοιμάσει κάποια σχέδια για τη Ferrari του 2013, γεγονός που εξηγεί εν μέρει τη μειωμένη απόδοση της RB8: ένα μονοθέσιο που πολλοί περίμεναν να “πετάει”, αλλά στα δύο πρώτα Grands Prix, δε συνέβη αυτό.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια διάψευση από την Red Bull ή από τη Ferrari, ενώ στο παρελθόν, ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Scuderia, Stefano Domenicali, έχει τονίσει ότι ο Newey είναι η μοναδική ιδιοφυϊα στη Formula 1.

Ανανέωση: Κάποιες από τις συνομιλίες της Ferrari και του Newey μπορείς να βρεις εδώ.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr