Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι το sport κεντρομήχανο διθέσιο concept της Blue Sport αλλά και το 6-θέσιο MPV της, το Bulli τελικά δε θα περάσουν στη παραγωγή.

Παλιότερα ο διευθυντής R&D της VW, Ulrich Hackenberg σε συνέντευξη του στο Autocar είχε επιβεβαίωσει ότι ένα νέο 6-θέσιο MPV θα περάσει στη παραγωγή το 2014 αλλά προφανώς η οικονομική κρίση χτύπησε τη πόρτα και στη κραταιά VW.

Όσο για το Blue Sport παλιότερα είχαν κυκλοφορήσει διφορούμενες φήμες. Αρχικά είχαμε μάθει δια στόματος Uli Hackenber,ότι η Volkswagen είχε παγώσει την ανάπτυξη του BlueSport αφού πίστευε ότι δεν μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες πωλήσεις ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμο. H Volkswagen θα έδινε το πράσινο φως στο BlueSport αν πούλαγε τουλάχιστον 50.000 μονάδες ετησίως, αλλά επειδή η αγορά των μικρών roadsters, κυρίως αυτή της Αμερικής, της μεγαλύτερης αγοράς roadster παγκοσμίως, δεν μπορεί να απορροφήσει τόσα αυτοκίνητα.

Αργότερα διαβάσαμε άλλες δηλώσεις ότι δε πέθανε. Τελικά, η ελπίδα να δούμε πισωκίνητο αυτοκίνητο από τη VW δε θα τελεσφορήσει. Η επιλογή αυτή όμως δε θα επηρεάσει τα XL1 και Up! GT.

VW Blue Sport

VW Bulli

[Πηγή: VW]