Το νέο Audi R8 LMS σε δοκιμές στο Paul Ricard

Σχετικά άρθρα

2016_Audi_R8_LMS04

Στη Γενεύη η Audi παρουσίασε το αγωνιστικό R8 LMS, και φωτογραφήθηκε στη πίστα του Paul Ricard να κάνει δοκιμές εξέλιξης. Το αγωνιστικό είναι κατά 50% ίδιο με το μοντέλο παραγωγής, και θα τρέχει στους GT3 αγώνες από το 2016, καθώς και στη σειρά αγώνων Blancpain Endurance.

2016_Audi_R8_LMS01

Θα είναι διαθέσιμο προς τους ιδιώτες από το δεύτερο μισό της χρονιάς, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.225 κιλά, ενώ το σασί του ζυγίζει 252 κιλά (30 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο). Παρόλα αυτά η στρεπτική ακαμψία του έχει αυξηθεί κατά 39%, ενώ και η ασφάλεια του αγωνιστικού είναι καλύτερη, καθώς στο πίσω μέρος υπάρχει στοιχεία απορρόφησης ενέργειας από CFRP, ενώ στην οροφή για πρώτη φορά σε GT3 αγωνιστικό υπάρχει άνοιγμα για τη διάσωση του οδηγού. Μηχανικά φορά τον V10 κινητήρα απόδοσης 585 ίππων που συνδυάζεται με ένα νέο 6-τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...