Το Volkswagen C Coupe GTE πήρε το πράσινο φως, θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Volkswagen C Coupe GTE concept (3)

H Volkswagen στην έκθεση της Σανγκάη παρουσίασε το C Coupe GTE concept, με τον γερμανικό κολοσσό να ανακοινώνει σήμερα ότι το πρωτότυπο θα περάσει στη παραγωγή τον επόμενο χρόνο, αλλά θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στη κινέζικη αγορά.

Volkswagen C Coupe GTE concept (5)

Σχεδιαστικά αποτελεί μια διαφορετική μεγαλύτερη εκδοχή του Sport Coupe Concept GTE που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, με το μήκος του να είναι μεγαλύτερο από πέντε μέτρα, αφού έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την VW, για την κινέζικη αγορά. Το πρωτότυπο, βασίζεται στην πλατφόρμα MLB, είναι μεγαλύτερο από το τρέχον CC σε κάθε διάσταση εκτός από το ύψος. Επίσης, διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο και με τον liftback σχεδιασμό, “φέρνει” περισσότερο στο Audi A7, παρά στο CC. Το μήκος του φτάνει στα 5.072 mm, το πλάτος τα 1.930 mm, το ύψος τα 1.521 mm, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 3.015 mm. Φορά ζάντες 22″ με ελαστικά διαστάσεων 265/30.

Volkswagen C Coupe GTE concept (19)

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με μια plug-in hybrid διάταξη, και θα είναι ένα από τα 15 αυτοκίνητα με εναλλακτικά μορφές κίνησης που θα παρουσιάσει η VW στη Κίνα, καθώς θα κάτσει δίπλα από το Passat GTE, το Audi A6 L e-tron και το Golf GTE. Δεν ξέρουμε τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου παραγωγής, αλλά το πρωτότυπο διαθέτει έναν 2,0-λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης που συνεργάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, πάνω στο οποίο έχει ενσωματωθεί ένας ηλεκτροκινητήρας.

Volkswagen C Coupe GTE concept (17)

Ο βενζινοκινητήρας παράγει 210 άλογα, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 91 kW (124 άλογα). Συνδυαστικά το σύστημα αποδίδει 245 άλογα με 500 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 8,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 232 χλμ/ώρα. Μπαταρίες ιόντων-λιθίου τροφοδοτούν με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο για 50 χλμ με ταχύτητα έως 130 χλμ/ώρα, με την συνολική αυτονομία να ξεπερνά τα 800 χλμ. Το Volkswagen C Coupe GTE concept έχει μέση κατανάλωση 2,3 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 55 γρ/χλμ CO2.

Τέλος, από την ίδια έκθεση έγινε γνωστό ότι και η Mercedes θα περάσει στη παραγωγή το GLC Coupe, κάτι το οποίο δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...