Η Ferrari επίσημα αποσχίστηκε από την FCA

Σχετικά άρθρα

ferrari ipo (2)

Η Ferrari στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε πως δανείστηκε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την απόσχιση από την Fiat Chrysler Automobiles και χθες οι μέτοχοι του ιταλοαμερικάνικου ομίλου ψήφισαν υπέρ του διαχωρισμού της Ferrari από την FCA.

Η συνέλευση των μετόχων πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, όπου περίπου το 98% από αυτούς ενέκρινε την απόσχιση, με τη Fiat-Chrysler για να διανείμει το υπόλοιπο 80% των μετοχών της Ferrari στους δικούς της επενδυτές από τις αρχές του επόμενου έτους. Όπως ξέρουμε, η FCA έχει ήδη πωλήσει το 10% των μετοχών της Ferrari σε δημόσια εγγραφή, γεμίζοντας έτσι τα ταμία της με περίπου 1 δις. δολάρια, με τον Piero Ferrari, νόθο γιο του Enzo να εξακολουθεί να κατέχει το υπόλοιπο 10% της εταιρίας παραγωγής ονείρων.

Το χρέος της FCA επιβαρύνεται συνολικά με 10,9 δις ευρώ, και η απόσχιση είναι μέρος του σχεδίου του Sergio Marchionne να αντλήσει μετρητά και να μειώσει το χρέος της Ιταλο-αμερικανικής εταιρείας, με το “διαζύγιο” με τη Ferrari να το μειώσει κατά περίπου 1,6 δις ευρώ, κερδίζοντας όμως συνολικά 3,8 δις ευρώ.

3cd0aca63e0b2ed9896108962243e050

Ο Marchionne δήλωσε για την απόσχιση:

Ο διαχωρισμός θα επιτρέψει καλύτερα την Ferrari να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της. Θα επιτρέψει επίσης τους επενδυτές της Fiat να επωφεληθούν άμεσα από την ουσιαστική αξία που είναι συνυφασμένη με τη Ferrari.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...