Renault, Mercedes, Opel και Ford ερευνώνται για ρύπους στη Γαλλία

Σχετικά άρθρα

maxresdefault

Ειδικοί της Γαλλικής κυβέρνησης θα έχουν συνάντηση με τους υπευθύνους της Renault για να συζητήσουν το γιατί τρία από τα μοντέλα της Γαλλικής φίρμας έχουν υψηλότερες από το νόμιμο όριο εκπομπές NOx ενώ μαζί με τη Renault, ερευνώνται τόσο η Ford και η Opel, όσο και η Mercedes-Benz.

Αξιωματούχοι της Γαλλικής κυβέρνησης, βρήκαν ότι το Captur, το Espace και ένα ακόμα μοντέλο της Renault που δεν ονομάτισαν, εκπέμπουν μεγαλύτερες ποσότητες NOx απ’ όσο ορίζει ο νόμος, σύμφωνα με Γαλλική εφημερίδα. Οι αξιωματούχοι “ανησυχούν ιδιαίτερα” για το Captur επειδή αυτό είναι ένα από τα νεότερα μοντέλα που πληρούν τις προδιαγραφές Euro6 ενώ το Espace και το τρίτο μοντέλο είναι προδιαγραφών Euro5. Η Γαλλική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές, υποστηρίζει μάλιστα ότι το Captur ίσως έχει ένα τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου εκπομπών, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανάκληση.

Ανανέωση 1: H Renault θα ανακαλέσει 15.800 Captur ώστε να τα κάνει να εκπέμπουν εντός ορίου εκπομπών, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή της η Γαλλίδα υπουργός περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στα συστήματα φιλτραρίσματος των ρύπων, τα οποία δεν λειτουργούν σε θερμοκρασίες κάτω των 17 βαθμών Κελσίου. Οι εργασίες επισκευής διαρκούν περίπου μισή ημέρα.

Ανανέωση 2: Η Renault ανακαλεί επιπλέον 700.000 αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στην Mercedes, οι ερευνητές βρήκαν ότι η S-Class παράγει ασταθή αποτελέσματα ενώ όσον αφορά στην Ford, οι εκπομπές του C-Max ήταν 5 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο αυτά μοντέλα, είναι Euro6.

Οι ειδικοί της Γαλλικής κυβέρνησης σκοπεύουν να δοκιμάσουν 100 μοντέλα με τα 22 από αυτά να έχουν ήδη δοκιμαστεί. Τώρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι περιμένουν απαντήσεις από τις τρεις εταιρίες που προαναφέρθηκαν.

ΠηγήLesEchos.fr

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...