Ο χάκερ του πρώτου iPhone ακύρωσε το project αυτόνομης τεχνολογίας του

Σχετικά άρθρα

george_hotz-comma-onejpg-1

O George Hotz, ο άνθρωπος που είχε καταφέρει να χακάρει το iOS σύστημα του iPhone, δημιουργώντας το πρώτο jailbreak για το κινητό τηλέφωνο της Apple, ενώ είχε χακάρει και το PlayStation της Sony, έχει αφήσει το jailbreak και το hacking σε άλλους και ασχολείται με την δημιουργία αυτόνομων συστημάτων αυτοκίνητου.

Ο Hotz μάλιστα στα μέση του Σεπτέμβρη είχε παρουσιάσει το Comma One, ένα add on kit που τοποθετείται στην θέση του εσωτερικού καθρέπτη του αυτοκινήτου και δίνει σε αυτό αυτόνομες λειτουργίες. Το Comma One, ο Hotz το πουλούσε για 999 δολάρια με μηνιαία συνδρομή 24 δολαρίων για το software, και στα πλάνα του ήταν να ξεκινούσε τις παραδόσεις του Comma One στα τέλη του 2016. Η πρόταση του Hotz αποτέλεσε την πρώτη aftermarket λύση για όποιον θέλει να τοποθετήσει αυτόνομη τεχνολογία στο υπάρχον αυτοκίνητό του (αρχικά μόνο σε ορισμένα μοντέλα της Honda και στο Acura ILX), παρότι αυτή βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια.

george_hotz-comma-onejpg-2

Η NHTSA με email που έστειλε στον Αμερικάνικο, εξέφρασε τις ανησυχίες της για την ασφάλεια που προσφέρει η τεχνολογία του και του ζητά να της παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της. Ο Hotz ωστόσο ανακοίνωσε μέσω Twitter, πως ακυρώνει το όλο project του, ενώ συμπλήρωσε πως η NHTSA δεν του άφησε περιθώριο για διάλογο με την στάση της να είναι απειλητική.

Αν διαβάσεις όμως την επιστολή που έστειλε η NHTSA στον Hotz, θα δεις πως η NHTSA έχει δίκιο. Στην επιστολή δεν θα δεις πουθενά την NHTSA να ζητά την απαγόρευση των πωλήσεων του Comma One, ούτε καν την αναγκαστική καθυστέρηση των πωλήσεων του. Η NHTSA υπογραμμίζει την άποψη τής, πως θα ήταν καλύτερο να καθυστερήσει η έναρξη των πωλήσεων του Comman One για να δει πως λειτουργεί η αυτόνομη συσκευή, πως εγκαθίσταται στα αυτοκίνητα, σε τι οχήματα και σε τι συνθήκες μπορεί να λειτουργήσει, τι χαρακτηριστικά ασφαλείας διαθέτει κτλ. Η NHTSA έβαλε προθεσμία έως τις 10 του Νοέμβρη να τις αποσταλούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, αλλιώς θα επιβάλλει πρόστιμο στον Hotz ύψους 21.000 δολαρίων ανά ημέρα. Αυτό φαίνεται πως πήρε ως απειλή ο Hotz, ο οποίος ανακοίνωσε την ακύρωση του Comma One.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...