Η Jaguar παρέδωσε τα πρώτα από τα 20.000 I-Pace στην Waymo

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη Μαρτίου η Waymo ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Jaguar με σκοπό την επέκταση του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι αγόρασε 20.000 Jaguar I-Pace, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, που παρουσίασε πρόσφατα η βρετανική εταιρία, και σήμερα παρέλαβε τα πρώτα τρία αυτοκίνητα.

Η παράδοση των αυτοκινήτων στην εταιρία της Google που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία, έγινε νωρίτερα από τις παραδόσεις στους πελάτες της βρετανικής εταιρίας, καθώς οι πρώτοι θα τα βάλουν στο γκαράζ τους από τα τέλη Αυγούστου. Τα τρία αυτά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν δοκιμές για την εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας της Waymo στους δρόμους του San Francisco.

Τα οχήματα έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα, καθώς διαθέτουν ραντάρ, αισθητήρες LiDAR και κάμερες, με την Waymo να σχεδιάζει να ξεκινήσει την υπηρεσία μετακίνησης με αυτόνομη οδήγηση αργότερα φέτος. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζει την τεχνολογία σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α., με τα Chrysler Pacifica να αποτελούν τον αρχικό της στόλο.

Η συνεργασία της Waymo με την Jaguar Land Rover εκτείνεται μέχρι το 2026, ενώ η εταιρία θα συνεργαστεί και με την Honda προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού ένα αυτόνομο όχημα.

ΠηγήTechCrunch

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...