Πριν περίπου επτά μήνες, η Honda παρουσίασε στην Ευρώπη τη νέα γενιά του CR-V, η οποία κυκλοφορεί στις Η.Π.Α. από τις αρχές του 2017, και στην Ελλάδα αναμένεται σε περίπου ένα μήνα. Αρχικά, κάτω από το καπό υπάρχει ο 1.500αρης VTEC turbo, απόδοσης 173 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 220 Nm ροπής από τις 1.900 μέχρι 5.000 σ.α.λ. Αυτός συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είτε με κίνηση στους εμπρός τροχούς είτε σε όλους, ενώ προαιρετικά υπάρχει και ένα CVT που συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση.

Η ιαπωνική εταιρία, όμως, έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρχει ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο της στην Ευρώπη, και γι’αυτό σήμερα παρουσιάζει τις τεχνικές λεπτομέρειες του υβριδικού CR-V. Το υβριδικό i-MMD (Intelligent Multi Mode Drive) σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν 2,0-λιτρο i-VTEC κινητήρας βενζίνης στον κύκλο Atkinson και δύο ηλεκτροκινητήρες, που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 1,3 kWh. Η συνολική απόδοση του συνόλου αγγίζει τα 184 άλογα και η ροπή φτάνει τα 315 Nm, όταν η αντίστοιχη έκδοση για την Αμερική αποδίδει 212 άλογα.

To i-MMD διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης για την παροχή της καλύτερης δυνατής απόδοσης. Στη λειτουργία EV Drive, το σύστημα αντλεί ενέργεια από τη μπαταρία ιόντων λιθίου για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα και να κινήσει τους τροχούς, με τον κινητήρα βενζίνης απενεργοποιημένο. Στη λειτουργία Hybrid Drive, ο κινητήρας βενζίνης δίνει ενέργεια σε ένα δεύτερο κινητήρα/γεννήτρια, που συμπληρώνει την ηλεκτρική ενέργεια από τις μπαταρίες. Τέλος, η λειτουργία Engine Drive ενεργοποιεί έναν μηχανισμό, ο οποίος δημιουργεί άμεση σύνδεση μεταξύ του βενζινοκινητήρα και των τροχών.

Η κατάσταση του i-MMD εμφανίζεται στην οθόνη ανάμεσα στα όργανα, όπου μπορείς να βλέπεις την φόρτιση της μπαταρίας, ένα γράφημα της τρέχουσας ροής ισχύος και την κατάσταση επαναφόρτισης του συστήματος. Η εναλλαγή μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης γίνεται αυτόματα από το σύστημα i-MMD, χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις κάποιο κουμπί.

Η Honda θα ξεκινήσει την παραγωγή του CR-V Hybrid τον Οκτώβριο, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2019.