Τον Δεκέμβριο του 2017, η Alpine ξεκίνησε την παραγωγή στο εργοστάσιο της στην πόλη Διέπη της Γαλλίας, το περιορισμένης παραγωγής A110 Premiere Edition. Μόλις 1.955 κατασκευάστηκαν, με τα τελευταία να βγήκαν από το εργοστάσιο σήμερα και θα παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες τους τις ερχόμενες εβδομάδες.

Όλα τα A110 Premiere Edition είχαν προ-πουληθεί πριν κυκλοφορήσει το μοντέλο, με την τιμή του στην Γαλλία να ορίζεται στα €58.500. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι συλλεκτική, και διαθέτει -μεταξύ άλλων- τα καθίσματα της Sabelt, τα οποία ζυγίζουν μόλις 13,1 κιλά, με τις ράγες στήριξης να είναι έως και 50% ελαφρύτερες σε σύγκριση με αυτές που χρησιμοποιούν ορισμένοι από τους ανταγωνιστές του A110. Αυτά είναι επενδυμένα με δέρμα και σύμφωνα με την Alpine, προσφέρουν “εξαιρετική ποιότητα και άνεση”.

Όπως ξέρεις, το αυτοκίνητο κατασκευάζεται πάνω σε μια αλουμινένια πλατφόρμα, έχει αλουμινένιο σώμα, με το βάρος του να αγγίζει τα 1.080 κιλά. Κίνηση παίρνει από έναν 1.800αρη turbo κινητήρα απόδοσης 252 ίππων με 320 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας είναι τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω άξονα και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag, με το γρανάζωμά του να είναι ειδικά ρυθμισμένο για το A110. Έχει τρία προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Track) που προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις του κινητήρα, του κιβωτίου, του συστήματος διεύθυνσης του ESC και του ήχου της εξάτμισης. Έχει μήκος 4.178 χλστ., πλάτος 1.798 χλστ., ύψος 1.252 χλστ. και κατανομή βάρους 44% μπροστά και 56% πίσω.

Με την ολοκλήρωση της παραγωγής της Premiere Edition, η Alpine θα ξεκινήσει την παραγωγή των Pure και Legende, που μας έδειξε στην φετινή έκθεση της Γενεύης.