Την προηγούμενη εβδομάδα, η Tesla έκανε γνωστές τις τιμές του Model 3 σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι παραδόσεις του entry-level ηλεκτρικού της αμερικάνικης εταιρίας θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Με το Model 3, η Tesla ­θα βάλει δύσκολα στις γερμανικές εταιρίες και στην Ευρώπη, οι οποίες βλέπουν ήδη την πλάτη της εταιρίας του Elon Musk με το Model S. Με τη τιμή του πολυαναμενόμενου Model 3 να ξεκινά από τα €63.000 στην Γερμανία, ο κύριος στόχος της Tesla είναι να αποσπάσει ποσοστό πωλήσεων από τα Audi A4, BMW Σειρά 3 και Mercedes C-Class, ενώ από πλευράς ηλεκτρικών η Tesla “κοιτάει” με το Model 3 τη Jaguar i-Pace και το Audi E-Tron, παρότι δεν είναι απευθείας αντίπαλοι.

Τα πρώτα Model 3 που θα φτάσουν στην Ευρώπη θα πάνε στην Ελβετία και από εκεί θα διανεμηθούν στις γερμανόφωνες χώρες, ενώ όσοι πελάτες δεν έχουν κάνει κράτηση θα πάρουν το αυτοκίνητο τους γρηγορότερα εάν επιλέξουν την ακριβότερη έκδοση Performance, η οποία ξεκινάει από τα €68.600 στην Γερμανία.

Στις αρχές του επόμενου έτους θα ξεκινήσει η παραγωγή της δεξιοτίμονης έκδοσης του Model 3, ενώ τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει και η διάθεση του μοντέλου και στη Νορβηγία, που αποτελεί την καλύτερη αγορά της αμερικανικής μάρκας στην γηραιά ήπειρο.

Η Tesla δεν ενοχλείται αν το Model 3 επηρεάσει τις πωλήσεις του ακριβότερου Model S, το οποίο στο πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους έχει πουλήσει στην Ευρώπη 13.209 αυτοκίνητα, όντας το best-seller της κατηγορίας του. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Mercedes S-Class με 12.688 πωλήσεις, για να ακολουθήσει η BMW Σειρά 7 με 8.221 αυτοκίνητα και το Audi A8 με μόλις 4.854 αυτοκίνητα το ίδιο διάστημα.

Τέλος, η Tesla πούλησε 8.801 Model X τους πρώτους δέκα μήνες του 2018, με τον Elon Musk να επιβεβαιώνει ότι μέσα στο 22019 θα παρουσιαστεί και το Model Y.

Διάβασε ακόμα

Οι τιμές του Tesla Model 3 στην Ευρώπη