Η Bosch παρουσιάζει αυτόνομο ηλεκτρικό λεωφορείο

Σχετικά άρθρα

Στην CES στις αρχές του 2019 η Bosch θα παρουσιάζει αυτόνομο ηλεκτρικό λεωφορείο. Όπως βλέπεις αυτό διαθέτει σώμα κυρίως κατασκευασμένο από γυαλί, LED φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό συναντάμε μινιμαλιστικό σχεδιασμό με τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, με τα δύο να διαθέτουν οθόνες ψυχαγωγίας και στήριγμα ποδιών.

Στο εσωτερικό του οι επιβάτες θα μπορούν να συνδεθούν στο Wi-Fi σύστημα του, ενώ το όχημα έχει ένα σύστημα καμερών που ελέγχει εάν οι επιβάτες ξεχάσουν κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο. Εάν αυτό συμβεί, τότε τον ειδοποιεί στο smartphone του.

Οι επιβάτες του θα το καλούν μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο smartphone τους, με το σύστημα να εντοπίζει το πλησιέστερο λεωφορείο, ενώ παράλληλα θα αναζητά και άλλους χρήστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε έναν κοντινό προορισμό. Σύμφωνα με την Bosch, το συγκεκριμένο σύστημα θα επιτρέψει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και στη μείωση των ναύλων για όσους χρησιμοποιούν το αυτόνομο λεωφορείο της.

Μάλιστα το λεωφορείο διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα διάγνωσης βλαβών, που μέσω μιας σειράς αισθητήρων που παρακολουθούν όλες τις λειτουργίες, είναι σε θέση να εντοπίσουν προβλήματα προτού αυτά εμφανιστούν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr