Sauber: Επειδή “γύρισε ο τροχός” πείσαμε τον Raikkonen να έρθει

Σχετικά άρθρα

Η εξαιρετική πορεία της Alfa Romeo Sauber το 2018 ήταν το αποτέλεσμα όλων όσων συνέβησαν στην μικρή ελβετική ομάδα τα τελευταία -σχεδόν- δύο χρόνια. Ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2017, η Sauber ανακοίνωσε επίσημα ότι το 2018 θα έτρεχε με τα power units της Honda, για να ακυρώσει τελικά αυτή τη συμφωνία τρεις μήνες μετά, και να συνεχίσει να προμηθεύεται τα μηχανικά μέρη από τη Ferrari.

Τον Ιούνιο του 2017 και ένα μήνα νωρίτερα από την νέα συμφωνία της Sauber με την Ferrari, η -τότε- επικεφαλής της ομάδας, καθώς και η CEO της Sauber F1 Team, Monisha Kaltenborn, αποχώρησε από την ομάδα και την Formula 1 γενικότερα. Η θέση της έμεινε κενή για δύο περίπου εβδομάδες, καθώς στα μέσα Ιουλίου ανέλαβε ο Frederic Vasseur ως νέος επικεφαλής. Με προτροπή του τελευταίου η Sauber “τα’σπασε” με την Honda, εξαιτίας της σχέσης της με την McLaren, και όπως φάνηκε μόνο κερδισμένη βγήκε από αυτό.

Συνεχίζοντας, το Νοέμβριο του 2017 η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Sauber F1 Team προκειμένου η ιταλική εταιρία να επιστρέψει στην Formula 1, μετά από 30 χρόνια. Αρχικά έγινε κύριος χορηγός (title sponsor), με την ιταλική εταιρία, όμως, να προσφέρει και τεχνική υποστήριξη και προσωπικό, εκτός από χρήματα. Δύο ακόμα βασικά στοιχεία της εξαιρετικής πορείας της Alfa Romeo Sauber F1 Team το 2018 ήταν η υπογραφή του Charles Leclerc, και αυτές του Simone Resta από τη Ferrari ως τεχνικού διευθυντή και του Jan Monchaux από την Audi ως αεροδυναμιστή.

Η Sauber εμφάνισε έναν εξαιρετικό ρυθμό εξέλιξης μέσα στη χρονιά, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση στην απόδοση του μονοθεσίου της, κάτι που σύμφωνα με τον Vasseur ήταν το σημείο που έπεισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007, Kimi Raikkonen, να συμφωνήσει για δύο χρόνια με την ομάδα., από τη στιγμή που ο Φιλανδός έμαθε ότι θα αντικατασταθεί στη Ferrari από τον Leclerc.

Πηγήmotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...