Το Volkswagen ID.3 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης θα παρουσιάσει το πρώτο ID μοντέλο της, το ID.3, που έχει τιμή μικρότερη των 30.000 ευρώ στη Γερμανία.

Το όνομα “3” επιλέχθηκε για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί η Volkswagen το θεωρεί ως το τρίτο σημαντικότερο μοντέλο της ιστορίας της μετά τα Beetle και Golf και ο δεύτερος γιατί είναι ένα αυτοκίνητο της 3ης, compact κατηγορίας.

Διάβασε ακόμη

Διέρρευσε το εσωτερικό του ηλεκτρικού VW ID.3

Το μοντέλο φορά έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνει κίνηση στον πίσω άξονα, απόδοσης 204 ίππων και αρχικά θα προσφέρεται στην έκδοση ID.3 1ST special edition η οποία θα περιοριστεί σε 30.000 μονάδες και φέρει πλούσιο εξοπλισμό. Εξοπλίζεται με την μεσαίου μεγέθους μπαταρία (58 kWh) που προσφέρει αυτονομία 420 χλμ και έχει αρχική τιμή στη Γερμανία μικρότερη των 40.000 ευρώ.

https://youtu.be/4TNqc2T5N88

Το μοντέλο θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις χωρητικότητας της μπαταρίας, 45, 58 και 77 kWh που θα του χαρίζουν αυτονομία 330, 420 και 550 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, αντίστοιχα. Η Volkswagen προσφέρει στους αγοραστές των ID.3 1ST special edition δωρεάν φόρτιση 2.000 kWh μέσω του app We Charge και του δικτύου Ionity. Με χρήση φορτιστή 100 kW, η μπαταρία μέσα σε 30 λεπτά φόρτισης, αποκτά αυτονομία 290 χλμ.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται κατά τα μέσα του 2020, με την εταιρία να έχει ως στόχο να παραδίδει περισσότερα από 100.000 ID.3 ετησίως.

Διάβασε επίσης

Volkswagen: Οι μπαταρίες των ID μοντέλων θα έχουν 8 χρόνια εγγύηση

Το ID.3 1ST special edition θα προσφέρεται σε τέσσερα εξωτερικά χρώματα και τρεις εκδόσεις, την ID.3 1ST, την ID.3 1ST Plus που διαθέτει επιπλέον IQ. Light και δίχρωμο εξωτερικό και εσωτερικό και την ID.3 1ST Max με μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή και head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...