Στο περίπτερο της στην έκθεση της Φρανκφούρτης και ένα 24ώρο μετά την παρουσίαση του ID.3, η γερμανική εταιρία έδειξε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο προ-παραγωγής του ηλεκτρικού SUV που ετοιμάζει.

Αυτό βασίζεται στο ID. Crozz concept που έδειξε η Volkswagen στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2017, και το δεύτερο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID θα ονομάζεται ID.4. Ο Jurgen Stackmann, επικεφαλής πωλήσεων της εταιρίας, αποκάλυψε ότι τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2020, πιθανότατα στην έκθεση του Σικάγο, οι πύλες τις οποίας ανοίγουν στις 7 Φεβρουαρίου.

Το αυτοκίνητο θα έχει πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από το ID.3, και θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα, με το SUV να είναι το δεύτερο από τα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα βγάλει στην αγορά η VW από το 2020.

Θα μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε ενήλικες στο εσωτερικό του και αναμένεται να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με την συνολική απόδοση να είναι κοντά στα 300 άλογα. Το μοντέλο θα έχει παρόμοια τιμή με αυτή του Tiguan.