Τα μελλοντικά μοντέλα του B-segment της FCA θα βασίζονται σε πλατφόρμα της PSA

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Autonews Europe από την Ιταλία, η FCA ανακοίνωσε στους προμηθευτές της να σταματήσουν οποιαδήποτε έρευνα, εξέλιξη και προετοιμασία για μοντέλα του Β segment, καθώς όλα τα μελλοντικά μοντέλα της κατηγορίας των εταιριών της FCA θα βασίζονται σε πλατφόρμα της PSA.

Πιο συγκεκριμένα, τα μελλοντικά μοντέλα των Alfa Romeo, Fiat, Lancia, και Jeep της κατηγορίας θα χρησιμοποιούν τη νέα CMP αρχιτεκτονική (Common Modular Platform), δηλαδή αυτή που ήδη βασίζονται τα Peugeot 208/2008, Opel Corsa/Mokka και DS3 Crossback.

Ακόμα είναι άγνωστο αν το νέο Jeep Renegade θα βασίζεται στη πλατφόρμα της PSA, αλλά σύμφωνα με το πλάνο των Ιταλών τα αυτοκίνητα με την CMP θα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο που συναρμολογούνται σήμερα τα Fiat 500 και Lancia Ypsilon, δηλαδή στην πόλη Tychy της Πολωνίας, καθώς η μέγιστη ετήσια παραγωγική του δυνατότητα φτάνει τα 400.000 οχήματα.

Όπως γνωρίζεις, η CMP αρχιτεκτονική έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει συμβατικούς κινητήρες, υβριδικούς, καθώς πλήρως ηλεκτρικών εκδόσεών. Μια τέτοια κίνηση σαφώς συμβάλλει στις οικονομίες κλίμακας, στη σημαντική μείωση του κόστους ανάπτυξης, καθώς επίσης και στον χρόνο που χρειάζεται ένα μοντέλο για να βγει στην παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα