Ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας που διεξήγαγε σε 19 δημοφιλή επαγγελματικά βαν έως 3,5 τόνων, αξιολογώντας τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και την υποστήριξη διατήρησης και αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.

Από τα 19 αυτοκίνητα, τα 3 πήραν την ανώτατη -χρυσή- βαθμολογία. Πρόκειται για τα Ford Transit, Mercedes-Benz Vito και Volkswagen Transporter. Τα Ford Transit Custom, Mercedes-Benz Sprinter, Opel Vivaro, Peugeot Expert και VW Crafter πήραν την ασημένια βαθμολογία, ενώ τη χάλκινη τα Citroen Jumper, Citroen Jumpy, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer και Toyota ProAce.

Τα Fiat Talento, Opel Movano, Nissan NV400, Renault Master και Renault Trafic θεωρήθηκαν ανασφαλή επειδή δεν διαθέτουν τα παραπάνω συστήματα ασφαλείας.

Ο Euro NCAP τονίζει πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναλόγως την χώρα πώλησης, αλλάζουν και τον βασικό εξοπλισμό των βαν και έτσι σε άλλες χώρες συναντάμε τα παραπάνω συστήματα στον βασικό εξοπλισμό, ενώ σε άλλες αυτά βρίσκονται στον πρόσθετο εξοπλισμό.