Με Ferrari 488 GT3 Evo στα χρώματα της AlphaTauri, ο Alex Albon στο DTM

Σχετικά άρθρα

Πέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν της F1, η Red Bull Racing ανακοίνωσε ότι ο Sergio Perez θα τρέξει για λογαριασμό της το 2021, αντικαθιστώντας τον Alexander Albon.

Ο τελευταίος, όμως, παραμένει στην αυστριακή ομάδα ως εφεδρικός οδηγός και ως οδηγός δοκιμών, κάνοντας δουλειά στον προσομοιωτή και στις δοκιμές των ελαστικών, αν και η Red Bull είναι διατεθειμένη να τον δανείσει σε οποιαδήποτε ομάδα χρειαστεί οδηγό μέσα στη χρονιά.

Ωστόσο, ο Ταϊλανδός δεν θα μείνει άπραγος, καθώς στις αρχές του χρόνου ανακοινώθηκε πως το 2021 θα τρέξει σε επιλεγμένους αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος τουρισμού, DTM. Από τη φετινή σεζόν, το DTM αλλάζει μορφή και θα βασίζεται λιγότερο στους κατασκευαστές, αφού οι τελευταίοι έχουν γυρίσει την πλάτη στο πρωτάθλημα και μόνο η BMW έχει μείνει ως εργοστασιακή συμμετοχή. Γι’αυτό και θα υιοθετήσει κανονισμούς για τη συμμετοχή αγωνιστικών με προδιαγραφές GT3.

Έτσι, ο 24χρονος Ταϊλανδός θα τρέξει με μια Ferrari 488 GT3 Evo, η οποία φέρει το livery της AlphaTauri. Η Red Bull έχει ενεργή εμπλοκή στο DTM, μέσω χορηγιών, αλλά από το 2021 θα τρέξει με δική της ομάδα, και μαζί με τον Albon θα τρέξει και ο 18χρονος Νεοζηλανδός, Liam Lawson, μέλος της Red Bull Junior Team, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος στη περσινή Formula 3. Ο Lawson θα τρέξει με μια δεύτερη 488, στα χρώματα της Red Bull.

Οι αγώνες που θα πάρει μέρος ο 24χρονος Ταϊλανδός είναι όσοι δεν θα συμπέσουν με τα Grand Prix της Formula 1, καθώς θα πρέπει να είναι σε όλα παρών, ως τρίτος οδηγός της Red Bull Racing.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ατύχημα στο NASCAR, τούμπαρε 10 φορές

Στο σαββατιάτικο αγώνα του NASCAR της σειράς Cup Series, ο Ryan Preece -οδηγός της ομάδας Stewart-Haas Racing- είχε μια επαφή με ένα προπορευόμενο αγωνιστικό,...

Το Netflix ετοιμάζει Drive to Survive για το NASCAR

Μετά την εξαιρετική εμπορική επιτυχία του Drive to Survive και την άνθηση της F1 στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το Netflix ετοιμάζει...