Πριν σχεδόν ένα μήνα η Tesla παρουσίασε τα ανανεωμένα Model S και Model X, τα οποία φέρουν μικρές αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση. Ωστόσο, το εσωτερικό τους είναι εντελώς νέο, με την εταιρία να μας δείχνει κατά την παρουσίαση τους ότι θα εφοδιάζονται με ένα ιδιαίτερο τιμόνι, τύπου “κέρατα”, με κοφτό το πάνω μέρος του.

Εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας οδικής κυκλοφοριακής ασφάλειας των Η.Π.Α. (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν το τιμόνι πληροί τα κανονιστικά πρότυπα, αλλά το βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών θεωρεί ότι το τιμόνι της Tesla είναι απολύτως νόμιμο.

Η διαθεσιμότητα των νέων μοντέλων θα γίνει αρχίσει μέσα στο επόμενο δίμηνο, αλλά η Tesla συνεχίζει τις δοκιμές τους και χθες στην περιοχή Camel της Καλιφόρνια ένας χρήστης του Twitter φωτογράφισε ένα μουλάρι δοκιμών του Model S Plaid, με τις εικόνες να μας αποκαλύπτουν αρκετές λεπτομέρειες.

Αρχικά, βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο φέρει ένα φυσιολογικό τιμόνι στο εσωτερικό του, το οποίο είναι νέο και μοιάζει με το αντίστοιχο των Model 3 και Model Y. Επιπλέον, διακρίνονται οι νέες κάμερες στα εμπρός φτερά για το Sentry Mode, που καταγράφουν ότι συμβαίνει περιμετρικά του αυτοκινήτου. Αυτές είναι μεγαλύτερες από οποιοδήποτε παλιότερο ή σημερινό μοντέλο της.

Τέλος, λιγότερο διακριτικές είναι οι αλλαγές στο αμάξωμα του Model S, με το ανανεωμένο μοντέλο να διαθέτει φαρδύτερα εμπρός και πίσω φτερά, τα οποία φιλοξενούν τα φαρδύτερα μετατρόχια του μοντέλου.