H Porsche δοκιμάζει τα συνθετικά της καύσιμα στην πίστα

Σχετικά άρθρα

Η Porsche ανακοίνωσε ότι στο ενιαίο πρωτάθλημα Porsche Mobil 1 Supercup του 2021 και 2022, θα δοκιμάσει τα νέα της συνθετικά καύσιμα eFuel, τα οποία εξελίσσονται από την ExxonMobil, καθώς και νέα λιπαντικά και πλαστικά τμήματα στα αυτοκίνητά της, που σαν στόχο έχουν την μείωση των εκπομπών ρύπων.

Οι πρώτες δοκιμές έγινε χθες, 30 Μαρτίου, στην πίστα του Zandvoort στην Ολλανδία, με τον Michael Steiner, επικεφαλής του τμήματος R&D της Porsche, να δηλώσει:

Η συνεργασία με την ExxonMobil μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε τα συνθετικά μας καύσιμα κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αγώνα μέσα σε μια πίστα. Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα στο να κάνουμε τα eFuels προσιτά στο ευρύ κοινό, μειώνοντας τα αέρια που είναι υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Τα εν λόγω καύσιμα είναι μια μείξη βιοκαυσίμων ειδικά εξελιγμένα για αγώνες, και τα αποτελέσματα που θα συλλέξουν Porsche και ExxonMobil θα αναλυθούν, ώστε να εξελίξουν ένα νέο αγωνιστικό καύσιμο με ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες των εμπλεκομένων, τα νέα καύσιμα που θα προκύψουν, θα συνεισφέρουν έως και 85% στη μείωση των εκπομπών ρύπων, τα οποία -όπως γνωρίζεις- είναι υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.

Η παραγωγή των συνθετικών καυσίμων της Porsche θα γίνεται στην Χιλή, και για την σεζόν του 2022 η παραγωγή τους θα ανέλθει στα 130.000 λίτρα.

Διάβασε ακόμα

Η Porsche θα ξεκινήσει τη δοκιμή συνθετικών καυσίμων το 2022

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...