Το Audi Q6 e-tron σε δοκιμές στα χιόνια

Σχετικά άρθρα

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα καμουφλαρισμένο Q6 e-tron, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του στα χιόνια της Σουηδίας. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV διαθέτει διπλά LED φωτιστικά σώματα, βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα που αναπτύσσει η Audi μαζί με την Porsche, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και η ηλεκτρική Porsche Macan.

Το Q6 E-Tron που θα προσφέρεται και ως Sportback, θα διαθέτει τεχνολογία 800 volt, με την αυτονομία του να ανέρχεται σε περίπου 500 χλμ ανά φόρτιση και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, αλλά και με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα. Η κορυφαία RS έκδοση του αναμένεται να αποδίδει κοντά στα 600 άλογα.

Η Audi θα παρουσιάσει περισσότερα από 20 νέα μοντέλα μέχρι το 2025, με περισσότερα από τα δέκα να είναι ηλεκτρικά. Μέχρι το 2027, η Audi επιδιώκει να προσφέρουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε κάθε βασική κατηγορία, ενώ πήρε την απόφαση να βγάλει στην αγορά και ένα νέο entry-level ηλεκτρικό που θα τοποθετηθεί κάτω από το Audi Q4 e-tron. Πρόκειται για το νέο A3 που θα προσφέρεται τόσο ως χάτσμπακ όσο και ως σεντάν.

Από το 2026 και μετά η Audi θα σταματήσει να παρουσιάζει νέα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όπως επίσης ήπια υβριδικά, υβριδικά και plug-in υβριδικά, με την γερμανική εταιρία να προσφέρει από τότε νέα αυτοκίνητα που θα είναι αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά.

Η Audi θα συνεχίζει να προσφέρει τα αυτοκίνητα της με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, όπως και αυτά με ήπιους υβριδικούς, υβριδικούς και plug-in υβριδικούς κινητήρες που θα έχει παρουσιάσει μέχρι τότε, έως ότου έρθει το τέλος του κύκλου της ζωής τους.

Το τελευταίο μοντέλο της Audi με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι το Q8 επόμενης γενιάς, που θα κατασκευάζεται έως το 2033, με την Audi να συνεχίζει να κατασκευάζει στη Κίνα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2033.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...