Τέλος εποχής για το Mazda6 στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

Η Mazda ανακοίνωσε ότι σταματά τις πωλήσεις του μεσαίου sedan της στην αγορά της Ιαπωνίας, καθώς η παραγωγή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Απριλίου. Οι παραγγελίες του στην εγχώρια αγορά του θα σταματήσουν σύντομα.

Από την κυκλοφορία του πριν από 22 χρόνια, το Atenza/6 έχει σημειώσει 226.437 πωλήσεις, ενώ η τρέχουσα γενιά του μοντέλου κυκλοφορεί από το 2012.

Η κατάργηση του Mazda6 από την ιαπωνική αγορά ακολουθεί τη διακοπή των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 και το 2023, αντίστοιχα.

Παλιότερα, η Mazda έχει δηλώσει ότι δε θα βγάλει στην αγορά τη νέα γενιά του Mazda6 και αιτία είναι η στροφή του καταναλωτικού κοινού στα SUVs μοντέλα. Όπως είχε δηλώσει ο Joachim Kunz, επικεφαλής της Mazda Ευρώπης στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης:

Θα ήταν πολύ ωραίο ο διάδοχος του Mazda6 να βασιζόταν στη νέα Large Architecture πισωκίνητη αρχιτεκτονική της εταιρίας και να φορούσε τον νέο εξακύλινδρο κινητήρα. Θα θέλαμε να το έχουμε, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντικό να πουλάμε SUV.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...