Συνεχίζεται η κόντρα Sergio Marchionne και Ferdinand Piech

Σχετικά άρθρα

Τα μαχαίρια βγήκαν για τα καλά και δεν λένε να μπούνε μέσα. Η κόντρα μεταξύ του Sergio Marchionne, προέδρου της Fiat, της Chrysler και της ACEA, και του Ferdinand Piech προέδρου της VW, δεν λέει να σταματήσει, αφού στο Παρίσι οι δύο άντρες έδωσαν πόλεμο δηλώσεων.

Αρχικά ο Marchionne, σχετικά με δηλώσεις του Piech για μια ενδεχόμενη εξαγορά της Alfa Romeo από την VW, δήλωσε:

Κύριε Piech, πηγαίνετε να πείτε αλλού το τραγούδι σας, η Alfa Romeo δεν θα πωλείται αυτή την στιγμή, και δεν θα πουληθεί στην Volkswagen για όσο καιρό είμαι εγώ CEO του ομίλου FIAT.

Ο Ιταλός ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείτε από την θέση του προέδρου της ACEA (Ένωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών), αφού χαρακτήρισε ως “κατακριτές” τις πρόσφατες ενέργειες των Ferdinand Piech προέδρου της Volkswagen αλλά και του CEO του ομίλου Martin Winterkorn, οι οποίοι, μέσω του γραφείου τύπου της VW, ζητούσαν την παραίτηση του Marchionne από τη θέση του προέδρου της ACEA, για τον λόγο ότι η Fiat δεν θα επιβιώσει από την οικονομική κρίση, χωρίς κρατική επιχορήγηση.

H VW έχει απειλήσει από τον περασμένο Ιούλιο, μέσω του Stephan Gruehsem, ότι θα αποχωρήσει από την ACEA, αν δεν παραιτηθεί ο Marchionne από την θέση του προέδρου, αφού ο Ιταλός είχε κατηγορήσει την VW ότι ασκεί τέτοια τιμολογιακή πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει “λουτρό αίματος” στην Ευρώπη.

Η κύρια αιτία των διαφορών της VW με τον Marchionne είναι ότι ο δεύτερος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να κλείσουν μερικά εργοστάσια στην Ευρώπη, έτσι ώστε να μειωθεί η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα των εταιριών.

Ο Marchionne δήλωσε σχετικά με την κριτική που του έχει ασκηθεί από την VW:

Δεν ξέρω τι λέει ο ο Piech ή κάποιος άλλος εκπρόσωπος Τύπου της VW, αλλά εγώ δεν δίνω δεκάρα για τις απόψεις τους που ενστερνίζονται από τους G5 (τις πέντε πιο δυνατές οικονομικά χώρες του πλανήτη).

Σχετικά με την ενδεχόμενη εξαγορά της Alfa Romeo από την VW ο Marchionne δήλωσε για ακόμη μια φορά:

Ο κ. Piech καλά θα κάνει να πάει να τραγουδήσει κάπου αλλού. Δεν εκπλήσσομαι από τη συμπεριφορά των Γερμανών. Είναι κάπως περίεργο η VW να θέλει να αγοράσει ακόμη μια μάρκα. Ήδη έχει δύο εταιρίες στον όμιλο, την Skoda και την Seat που σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν ανταγωνίζονται μόνο τα μοντέλα της VW, παρότι είναι σχεδόν πανομοιότυπα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μοντέλα των δύο αυτών εταιριών, έχουνε αποσπάσει καλύτερα σχόλια από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα της Volkswagen.

Όπως φαίνεται, ο πόλεμος δηλώσεων των δύο ισχυρών ανδρών θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...