DTM: H Audi ίσως παραμείνει με το ίδιο line up και του χρόνου

Σχετικά άρθρα

1435505490

Ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, και μάλλον αυτό ισχύει στη περίπτωση της Audi, καθώς η εταιρεία από το Ingolstadt θα διατηρήσει και του χρόνου το ίδιο line up με το φετινό, έχοντας στις τάξεις της 3 πρώην πρωταθλητές και 5 αρκετά καλούς οδηγούς.

Ο Dieter Gass, αγωνιστικός διευθυντής της Audi στο DTM, μετά το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην πίστα της Μόσχας, κατά το οποίο, ο πρωταθλητής του 2013 Mike Rockenfeller, επέστρεψε στις νίκες, ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι στο πρωτάθλημα του 2016 όσον αφορά τους οδηγούς, δήλωσε:

Είναι ίσως κάπως νωρίς να μιλήσω, αλλά, αν κοιτάξω τις μέχρι τώρα αποδόσεις των οδηγών μας στους αγώνες, δε βλέπω κάποιον που να χρειάζεται αντικατάσταση. Είναι ατυχές βέβαια για τον Antonio (σ.σ τον Antonio Giovinazzi, που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Timo Scheider) ο οποίος θα ήθελε να είναι οδηγός για του χρόνου, αλλά μέχρι στιγμής, σκοπεύουμε να διατηρήσουμε το υπάρχον line up.

H τελική απόφαση, όπως καταλαβαίνετε, θα παρθεί στο τέλος της χρονιάς.

#27 Adrien Tambay, Audi RS5 DTM, #99 Mike Rockenfeller, Audi RS5 DTM

Ο μόνος οδηγός της Audi χωρίς τερματισμό μέσα στην πεντάδα μετά από 6 γύρους πρωταθλήματος, είναι ο Γάλλος Adrien Tambay, γιος του πρώην πιλότου της Ferrari, Patrick Tambay. Ο αγωνιστικός διευθυντής έσπευσε όμως να τον υποστηρίξει:

Ναι, δεν έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα σε αυτή τη χρονιά, στη Μόσχα ξεκινούσε 11ος το Σάββατο, αλλά εγκατέλειψε και την Κυριακή περιορίστηκε στη 16η θέση. Στο Lausitzring, η αλλαγή του κινητήρα τον έριξε στο τέλος του grid, αλλά την Κυριακή του αγώνα, βρέθηκε στους βαθμούς, αν και τελευταίος, ωστόσο η τύχη τον πρόδωσε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του επειδή ξέρουμε ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα.

Έτσι λοιπόν, η Audi (ίσως) συνεχίσει με τον πρωταθλητή του 2004 και 2007, Mattias Ekström, τον πρωταθλητή του 2008 και 2009, Τimo Scheider, τον τελευταίο πρωταθλητή για την εταιρεία (2013) Mike Rockenfeller. Θα τους πλαισιώνουν ο Ισπανός Miguel Molina, o Ιταλός Eduardo Mortara, ο Γάλλος Adrien Tambay,o Ελβετός Nico Müller και ο Jamie Green.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Timo Scheider θα κάνει μια one-off εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, μετά τον έβδομο γύρο του πρωταθλήματος στο Oschersleben το επόμενο Σαββατοκύριακο. Όπως ο ίδιος δήλωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θα συμμετάσχει με την ομάδα της Munnich Motorsport στο δέκατο αγώνα του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη. Ο Γερμανός θα οδηγήσει ένα από τα 2 Audi S3 της ομάδας, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος από τους δύο οδηγούς (René Munnich και Alx Danielsson) θα δώσει τη θέση του στον οδηγό της Audi. Ήδη γνωρίζεις ότι ο Ekström έχει πλήρη εμπλοκή φέτος στο World RX, παράλληλα με το DTM, οδηγώντας ένα Αudi S1 EKS RX.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...