Το ακούσαμε κι αυτό… ο Clarkson υπερασπίζεται την Volkswagen!

Σχετικά άρθρα

jeremy-clarkson-reviews-the-volkswagen-passat-b8-says-that-its-nice-96553_1

Ο Jeremy Clarkson είναι γνωστός για τις αιρετικές του απόψεις αλλά μερικές φορές αυτές ακριβώς οι απόψεις ακροβατούν σε επικίνδυνα όρια. Ο διάσημος Άγγλος παρουσιαστής βρήκε χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμα του για να γράψει την τακτική στήλη του στους Sunday Times και καταπιάστηκε με ένα πολύ επίκαιρο θέμα: το dieselgate. Όμως η άποψη του Clarkson, είναι… ας πούμε ξεχωριστή!

Το όλο πρόβλημα σύμφωνα με τον Άγγλο είναι οι “eco-mentalists”! Αυτοί ήταν που έλεγαν στον κόσμο ότι οι diesel κινητήρες μολύνουν λιγότερο από άλλους κινητήρες και μετά άλλαξαν γνώμη και εστίασαν σε άλλους ρύπους που οι εκπέμπουν οι πετρελαιοκινητήρες. Έπειτα, φταίνε οι κυβερνήσεις που άκουσαν τους “eco-mentalists” και άλλαξαν την νομοθεσία σχετικά με αυτούς  τους ρύπους. Η καημένη η Volkswagen απλά προσαρμόστηκε σε όλα αυτά και στην τελική, σύμφωνα πάντα με τον Clarkson, η τακτική της Γερμανικής εταιρίας δεν διαφέρει ιδιαίτερα από “καθημερινά ψεματάκια” όπως το να λες ψέματα στο βιογραφικό σου ή να παρκάρεις παράνομα.

Όπως βλέπει τα πράγματα, υπάρχει το ρίσκο να “γονατίσει” η Volkswagen από πρόστιμα, μηνύσεις και τις επιπτώσεις που θα έχει η όλη υπόθεση στη φήμη της και στις πωλήσεις! Οι συνέπειες σε αυτό το υποθετικό σενάριο, θα ήταν “καταστροφικές” αφού αν κλείσει η Volkswagen, θα πάρει μαζί της την Audi, την Bentley, την Lamborghini, την Porsche, την Seat και την Skoda.

Και χωρίς τα κέρδη από αυτούς τους γίγαντες, η Γερμανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να σώσει τους Έλληνες ή να χτίσει σπίτια για τη μισή Συρία. Κάτι τέτοιο, θα προκαλούσε κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, ανθρωπιστική καταστροφή και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τον Clarkson, “η Volkswagen είδε μερικά αυθαίρετα νούμερα που ονειρεύτηκαν κάποια ανενημέρωτοι κυβερνητικοί και αποφάσισε να τα αγνοήσει”. Στο κάτω-κάτω, σύμφωνα με την Clarksonια λογική, το όλο θέμα είναι “ανόητο” αφού ούτως ή άλλως, περίπου το 60% των εκπομπών NOx δεν προέρχονται από τις μεταφορές και το 40% αυτών που προέρχονται, είναι από φορτηγά και λεωφορεία. Άρα, “το Golf diesel του γείτονα, δεν κάνει κάποια διαφορά”.

Ωραία. Αυτά είπε ο Clarkson και αν δεν θέλεις να διαβάσεις την γνώμη μου, είτε πήγαινε απευθείας στα σχόλια, είτε κλείσε εντελώς το άρθρο. Πρώτον, ας εξηγήσει κάποιος στον κύριο ότι δεν λειτουργεί έτσι το “κλείσιμο” μίας εταιρίας. Δεύτερον, ας του εξηγήσει ότι δεν κλείνει τόσο εύκολα μία εταιρία με το μέγεθος της Volkswagen. Τρίτον, πολύ “απαλά” περνά το θέμα ότι η Volkswagen εξαπάτησε τόσο τον κόσμο, όσο και τις αρχές κρατών ολόκληρου του κόσμου! Δεν είναι το θέμα μόνο το αν εκπέμπει λίγους ή πολλούς ρύπους. Το θέμα είναι ότι είπε ψέματα. Τέταρτον, η λογική “too big to fail” είναι αυτή που μας έχει οδηγήσει σε ασυδοσία εκ μέρους των τεράστιων πολυεθνικών που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν επειδή οι επιπτώσεις του κλεισίματος τους θα είναι καταστροφικές για την οικονομία. Πέμπτον, η λογική “η καλή Γερμανία σώζει τον κόσμο” έχει περισσότερες τρύπες από Ελβετικό τυρί. Δεν θα το αναλύσω περαιτέρω γιατί δεν είναι ούτε ο χώρος, ούτε η ώρα. Έκτο, δεν είναι περίεργο το timing; Πρώτα ο κος Clarkson ανεβάζει φωτογραφία από το ολοκαίνουριο VW Golf GTI του και ταυτόχρονα, δημοσιεύεται η στήλη του στους NYT; Και τέλος, αν παρκάρω παράνομα, κάποια στιγμή θα με πιάσουν. Αν πω ψέματα στο βιογραφικό μου, υπάρχει περίπτωση να αποκαλυφθεί το ψέμα. Επειδή είπε ψέματα η Volkswagen και την έπιασαν, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεων της!

Κύριε Clarkson, σας αγαπώ και σας εκτιμώ σαν κωμικό. Γιατί κακά τα ψέματα, αυτό είστε και δεν είναι καθόλου κακό. Μας κάνετε να γελάμε και αυτό είναι απαραίτητο! Όμως τέτοιου είδους άρθρα είναι… ας πούμε ύποπτα. Μισές αλήθειες και αβάσιμα συμπεράσματα που σε τι ακριβώς αποσκοπούν; Ζητήσατε από την διοίκηση της Volkswagen να “περάσει στην αντεπίθεση”… Ας σοβαρευτούμε λίγο γιατί αν δικαιολογούμε την εξαπάτηση μόνο και μόνο επειδή την έκανε η εταιρία που συμπαθούμε, βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια.

ΠηγήSunday Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...