DTM 2018: Guest εμφάνιση του Sebastian Ogier στο Red Bull Ring τον Σεπτέμβριο

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το 2018 είναι μια από τις πιο συναρπαστικές χρονιές στο DTM, η απλοποίηση των τεχνικών κανονισμών έχει συμβάλει τα μέγιστα στο παραγόμενο θέαμα και η μάχη για τον τίτλο θα κριθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μπορεί BMW και Mercedes να έχουν ήδη ξεχωρίσει στην κούρσα του πρωταθλήματος, με την Audi να διαγράφει πτωτική πορεία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε βλέπουμε εντυπωσιακούς αγώνες.

Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, τρόπον τινά, έχει επιστρέψει ο “θεσμός” των guest εμφανίσεων στο DTM. Την αρχή έκανε ο Mattias Ekström, o οποίος τον περασμένο Γενάρη επισημοποίησε την απόσυρσή του από το πρωτάθλημα μετά από 17 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Στον πρώτο γύρο του DTM στην πίστα του Hockenheim, αγωνίστηκε-εκτός συναγωνισμού- για τελευταία φορά μπροστά στους φιλάθλους με ένα RS 5 DTM, ειδικά βαμμένο για αυτόν. Τον ερχόμενο Αύγουστο, τη σκυτάλη θα πάρει ο Alex Zanardi που θα αγωνιστεί με την έβδομη M4 DTM στο grid (ειδικά διαμορφωμένη στις ανάγκες του Ιταλού) στο Μisano και στους πρώτους νυχτερινούς αγώνες στην ιστορία του DTM.

Tον Σεπτέμβρη θα είναι η σειρά του πεντάκις παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC Sebastian Ogier να πάρει γεύση από τα αγωνιστικά του DTM στο Red Bull Ring στην Αυστρία. Ο Γάλλος θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes C 63 DTM και η Red Bull θα είναι πίσω από αυτήν την προσπάθεια, αφού ο αυστριακός κολοσσός είναι χορηγός του Ogier στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, στο οποίο αγωνίζεται με το Ford Fiesta WRC. Εύλογα θα γίνει αυτή η εμφάνιση εντός έδρας για τους “Κόκκινους Ταύρους” και μετά τη φημολογούμενη είσοδο Red Bull-Aston Martin το DTM από το 2020, η RB επιστρέφει δειλά-δειλά στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, μετά τη φετινή, όπως αποδεικνύεται, απόσυρσή της.

Για να μπορέσει ο Ogier να συμμετάσχει στους δύο αγώνες στο Red Bull Ring, έπρεπε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των αυστηρών κανονισμών του DTM. Οι κανονισμοί απαγόρευαν κάθε guest εμφάνιση στους τρεις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος (σ.σ. το Red Bull Ring είναι ο ένατος και προτελευταίος γύρος), αλλά η Mercedes έλαβε μια εξαίρεση, κατόπιν συμφωνίας του DMSB, της Audi και της BMW.

Ο Ogier πήρε μια πρώτη γεύση από οδήγηση αγωνιστικού του DTM την περασμένη Παρασκευή, οδηγώντας για μερικούς γύρους στην αυστριακή πίστα το Mercedes DTM taxi, έχοντας ως συνοδηγό τη σύζυγό του Andrea Kaiser, παρουσιάστρια του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού SAT1.

Οι “πιστάδικες” εμπειρίες του Ogier δεν εξαντλούνται με μερικούς γύρους με DTM αγωνιστικό, καθώς ο Γάλλος έχει πάρει μέρος σε δύο αγώνες στο Porsche Supercup το 2013 και 2014 και έχει κάνει one-off εμφανίσεις στα πρωταθλήματα των FFSA GT και ADAC GT Masters.  Τέλος, έχει οδηγήσει το μονοθέσιο της Red Bull για το 2011 πέρσι στην Αυστρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr