Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε η φήμη ότι ένα κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Lawrence Stroll, προετοιμάζει μια προσφορά για να αγοράσει ένα σημαντικό μερίδιο των μετοχών της Aston Martin. Αρχικά, η βρετανική εταιρία έσπευσε να διαψεύσει την παραπάνω φήμη, αλλά τελικά μια εβδομάδα αργότερα αναθεώρησε και δήλωσε επίσημα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με δυνητικούς επενδυτές.

Εκτός αυτού, πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκε και η Geely ως δυνητική επενδύτρια στην βρετανική εταιρία, αλλά φαίνεται ότι ο Lawrence Stroll βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.

Τελευταίες πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι ο Καναδός επιχειρηματίας -του οποίου η προσωπική περιούσια εκτιμάται ότι ξεπερνά τα €2,4 δισεκατομμύρια, εξαιτίας των επενδύσεων του σε μάρκες όπως οι Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Asprey και Garrard- βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Aston Martin.

Ο Stroll θέλει να αγοράσει σημαντικό πακέτο του μετοχικού κεφαλαίου της βρετανικής εταιρίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα διαθέσει €234.000.000 (£200.000.000). Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί κάτι τέτοιο, πιστεύεται ότι ο Stroll θα μετονομάσει την ομάδα της Racing Point, και θα την κάνει εργοστασιακή ως Aston Martin.

Πριν γίνει μέλος της Red Bull ως χορηγός τίτλου, η Aston Martin είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να εισέλθει στη Formula 1 ως κατασκευαστής. Οι αλλαγές των κανονισμών της F1 για το 2021 σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υποδομές της Racing Point θα εξοικονομούσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, σε σύγκριση με το λανσάρισμα μιας νέας ομάδας και θα ήταν μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση.

Απαντώντας στις παραπάνω πληροφορίες, η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι είχε πραγματοποιηθεί μια συνάντηση, αλλά δεν επιβεβαιώνει τη φύση των συνομιλιών, λέγοντας:

Εξακολουθούμε να συζητάμε με πιθανούς στρατηγικούς επενδυτές για την οικοδόμηση μακροπρόθεσμων σχέσεων, που μπορεί ή όχι να συνεπάγονται και σε επενδύσεις μετοχών.

Κλείνοντας, η Red Bull παραμένει σιωπηλή.