Στην αρχή του χρόνου η Bentley ανακοίνωσε τις συνολικές της πωλήσεις για το 2019, όπου παρέδωσε 11.006 αυτοκίνητα. Τα μισά εξ’αυτών αφορούσαν τη Bentayga, καθώς οι πωλήσεις του πολυτελούς SUV αυξήθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με το 2018. Στο δελτίο τύπου, όμως, της βρετανικής εταιρίας δεν υπήρχε η Mulsanne, και αυτό συμβαίνει συνήθως όταν οι πωλήσεις ενός μοντέλου είναι τόσο χαμηλές ώστε η αυτοκινητοβιομηχανία να μην κάνει καν τον κόπο να τις αναφέρει.

1

Πόσο χαμηλές μπορεί να ήταν; Ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark, μίλησε στο Top Gear και ανέφερε ότι το 2019 πουλήθηκαν περίπου 500 Mulsanne. Αυτό αποδεικνύει ότι η άνοδος των SUV έχει επηρεάσει αισθητά τις πωλήσεις των κλασικών sedan, ακόμη και στις υπερπολυτελείς μάρκες.

2

Ο Hallmark τόνισε ότι παρόλο που η Mulsanne είναι πιο δημοφιλής από τη Rolls-Royce Phantom, ο όγκος πωλήσεων της πρώτης δεν είναι αρκετός για να είναι βιώσιμο το μοντέλο και να μείνει στην γκάμα της Bentley. Γι’αυτό το λόγο, η εταιρία από το Crewe της Αγγλίας αποφάσισε να μην εξελίξει τον αντικαταστάτη της Mulsanne, ενώ και οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων κάνουν ακόμα πιο δύσκολο και ακριβό το σενάριο αντικατάστασης.