Πτώση 12% στις πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ευρώπη τον Νοέμβριο

Σχετικά άρθρα

Μειωμένες κατά 12% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 897.692 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.020.023 το ίδιο διάστημα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Από την αρχή του έτους έχουν πουληθεί στην ΕΕ 8.911.131 νέα αυτοκίνητα, 25,5% λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (11.963.059).

Τον Νοέμβριο οι πωλήσεις στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 13,5%, στη Γαλλία υποχώρησαν κατά 18,7%, στη Ιταλία μειώθηκαν κατά 8,3%, στη Γερμανία παρουσίασαν πτώση 3% και στην Ελλάδα αύξηση 2,4%.

Το VW Group εξακολουθεί να είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το PSA Group, ενώ το Renault Group βρίσκεται στη τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση συναντάμε τις Hyundai-Kia και στη πέμπτη το BMW Group.

Περισσότερες λεπτομέρειες με τις πωλήσεις κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...