Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της έκθεσης της Γενεύης, ο γιος του αποθανόντα Uwe Gemballa μας παρουσίασε τη δική του εταιρία, δίνοντας παράλληλα μια teaser φωτογραφία του νέου μοντέλου που ετοιμάζει. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2018, έχει ως όνομα το πλήρες όνομα του γιου, Marc Philipp Gemballa (MPG), με το μοντέλο να είναι μια custom Porsche 911 (992), που αντλεί στοιχεία από την θρυλική 959.

Πριν λίγες ημέρες, όμως, η εταιρία πίσω από τον βελτιωτικό οίκο της Gemballa, η οποία ιδρύθηκε το 1981, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Marc Philipp Gemballa, του γιου του δολοφονημένου ιδρυτή της εταιρείας Uwe Gemballa, για παραβίαση του εμπορικού σήματος και για απάτη.

Αυτό, όμως, δεν σταμάτησε τον σχεδιαστή της MPG, Alan Derosier, να δώσει στη δημοσιότητα μια νέα teaser φωτογραφία του μοντέλου, από την οποία μπορούμε να διακρίνουμε την μεγάλη πίσω αεροτομή, σε ένα μοντέλο που θα έχει σοβαρές εκτός δρόμου ικανότητες και θα βγει στην παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό.

Συνεργάτες της Marc Philipp Gemballa για το εν λόγω project είναι η KW Automotive, η Michelin, η Akrapovic, η DS Fasertechnik για τα carbon μέρη και η Vela Performance για την εξέλιξη των μηχανολογικών μερών του αυτοκινήτου.